HC Energie Karlovy Vary

Junioři porazili Kometu v nájezdech. Rozhodne se ve středu od 18:00 v KV Areně!

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:2sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Karlovarští mladíci měli celé dvě třetiny zápas ve svých rukou. Vypracovali si dvoubrankový náskok, a hráli lépe než hráči Komety. Ve třetí třetině ale bylo všechno jinak. Jasnou převahu měli hosté, a dokázali toho využít. Vyrovnávací branka přitom přišla v čase 59:59! V desetiminutovém prodloužení branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich rozhodl Lukáš Klíma (na snímku), který vstřelil i úvodní gól utkání. Rozhodující duel se hraje v KV Areně už zítra od 18:00, přijďte Energii podpořit!
NOEN extraliga juniorů 2011/12, ČF2, út 20.3.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Kometa Brno
3:2sn
1:0, 1:0, 0:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 7. Klíma (Zadražil, Vrána), 29. Koblasa (Vachovec), rozhodující nájezd Klíma - 42. Jankovič (Wasserbauer), 60. Káňa. Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Šulo. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 379. Střely na branku: 27:44. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2 .
Karlovy Vary: Habal - Urbančok, Valeš, Novák O., Šik, Troška, Schusser, Gombár - Tomeček, Vrána, Kubáč, Svoboda, Koblasa, Harkabus, Vachovec, Švec, Kverka, Zadražil, Klíma, Půlpán
Kometa Brno: Zelenka - Dujsík, Peslar, Koukal, Dlapa, Krejčiřík, Sedlák, Dittrich, Bilčík - Fusek, Wasserbauer, Buhaj, Křivohlávek, Jurák, Novák P., Boček, Kozák, Jankovič, Zbořil, Novák J., Káňa

Komentář k utkání

První čtvrtfinále doma vyhrála Kometa 4:2. Pokud tedy chtěli energetici udržet naději na postup, nesměli podruhé zaváhat. Hráči obou týmů si byli vědomi důležitosti utkání, a vstoupili do něj řádně nabuzeni. První střelu na branku si připsal domácí Kverka, Zelenka ale jeho střelu z úhlu vyrazil bez problémů. Domácí byli mírně aktivnější, což se jim vyplatilo už v sedmé minutě zápasu. Lukáš Klíma vypálil z levého kruhu, a puk se pod gólmanem došoural až do sítě.

Hosté se snažili odpovědět, Energie ale vystavěla kvalitní defenzivní hráz. První velká šance Brna přišla ve 13. minutě. Hráči v modrých dresech se prokombinovali až před Habala, střelu Juráka ale karlovarský brankář ukryl ve výstroji. O chvíli později to zkoušel Bilčík, ani on však neuspěl. Blízko gólu byl naopak Vachovec, který si najel před Zelenku, jeho ránu ale zastavila branková konstrukce.

Druhou třetinu zahájilo Brno přesilovou hrou, díky které se dostalo do slušných šancí. Zbořilovu dorážku zblízka ale Habal zneškodnil, a vzápětí si poradil i s pokusem Jana Káňy. Zelenku zase otestoval hned po buly Zadražil. Ve 29. minutě ztratili hostující obránci kotouč před vlastní svatyní, a Petr Koblasa zamířil přesně pod víko.

Do slibné příležitosti se pak tlačil Káňa, když se prohnal kolem obránce. Habal ale jeho střelu vyrazil. Před Zelenku se zase tlačil Koblasa, nestihl ale včas zakončit. Oba týmy hrály ofenzivní hokej, a tak byla k vidění zajímavá podívaná. Brno mohlo snížit po chybě domácího gólmana, kterému vypadl puk z lapačky. Domácí ale mohli děkovat rozhodčímu, že přerušil hru dřív, než hráči Komety doklepli kotouč do sítě.

Karlovarští zahájili třetí třetinu tlakem, a hostující gólman musel čelit několika střelám. Nejvíc práce měl s ranou Švece, kterou zachytil mezi betony. V čase 41:28 vstřelila Kometa kotanktní gól. Po nahození od modré se k volnému puku dostal Branislav Jankovič, a bez potíží prostřelil bezmocného Habala. Hosty gól pořádně nabudil, a rázem byli na ledě jasnými pány.

Hráči Energie nestíhali bruslit, a Brno se dostávalo snadno do zakončení. Domácí se občas dostali do protiútoků, a při jednom z nich mohli rozhodnout. Harkabus s Kverkou jeli sami na Zelenku, Kverka místo přihrávky zvolil střelu, která ale vůbec netrefila branku. Kometa měla dál převahu, a v 56. minutě mohlo být vyrovnáno. Wasserbauer tečoval sám před Habalem, domácí gólman ale dokázal puk zachytit. Čas ubíhal, a hosté se rozhodli zkusit hru bez brankáře. Když už to vypadalo, že se Energie ubrání, přišel v čase 59:59 vyrovnávací gól. Na svědomí ho měl Jan Káňa.

V prodloužení byla hra celkem vyrovnaná. A o zajímavé situace nebyla nouze. V 67. minutě trefil Klíma tyčku Zelenkovi klece. Na druhé straně se proháčkoval ke střele Křivohlávek, trefil ale připraveného Habala. Hosté nedokázali využít zmatků v obraně Energie. A tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. Za Kometu jeli Jurák, Jankovič a Křivohlávek. Ani jeden z nich ale neuspěl, stejně jako domácí Vachovec. O osudu utkání tak rozhodl Lukáš Klíma. Stav série je 1:1, o tom kdo postoupí musí rozhodnout třetí duel.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Musím říct, že jsme hrozně spokojení s tím, že budeme hrát zítra, což byl jediný cíl. Podařilo se nám, i když po veliké zápletce, vyhrát a prodloužit si čtvrtfinále do zítra. Možná jsme nemuseli řešit poslední situaci, ze které jsme dostali branku vteřinu před koncem základní části, střelou, ale to už je teď vedlejší. Důležité je to, že po nájezdech budeme zítra pokračovat a myslím, že budeme pokračovat oprávněně, protože jsme trefili dvě tyčky v Brně, dvě doma a myslím, že jdeme štěstí naproti. Samozřejmě je to před zítřkem padesát na padesát a víme, že soupeř jako Kometa, nebude lehký oříšek. Svého soupeře respektujeme, čehož si jsou všichni naši hráči vědomi a do zápasu vstoupí na 100%.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Začali jsme špatně, z naší strany to bylo takové mrtvé, ale naštěstí se ani domácím příliš nedařilo. První branka byla smolná a pro domácí hodně jednoduchá. My jsme začali hrát až ve třetí třetině a za výkon, který jsme předvedli, jsme si vyrovnat zasloužili. I v prodloužení jsme měli pár akcí a nájezdy jsou dle mého spíš o štěstí.

Fotogalerie