HC Energie Karlovy Vary

Mikeska: Hlavně, že jsme utrhli tři body

Na domácí led se vrátil Michal Mikeska (na snímku) po dlouhé pauze způsobené zraněním. A před domácími fanoušky se hned blýskl nádhernou střelou pod břevno litvínovské branky. Pomohl tak k obratu výsledku jak první třetiny, tak i celého zápasu. „Branky nám tam naštěstí napadaly. Nebýt ale skvělých zákroků od Lukáše Mensatora, mohli jsme se tu bavit po prohraném utkání,“ chválil svého spoluhráče v masce tmavovlasý centr. Na další otázky jsme se zeptali Michala Mikesky bezprostředně po skončení nedělního podkrušnohorského derby.

Michale, jak hodnotíte návrat na domácí led po vleklém zranění?
Vyhráli jsme, což byl cíl. Myslím si, že jsme šňůru tří domácích utkání v řadě, která rozhodne o našem osudu, načali dobře. Potřebujeme vyhrát minimálně dva z těch tří zápasů v KV Areně a v utkání proti Litvínovu jsme k tomu vykročili pravou nohou. Ať jsem hrál, jak jsem hrál, utrhli jsme tři body a to je nejdůležitější.

Po obdržené brance v první třetině jste se zvedli a rychle se vám podařilo vsítit tři branky. Výsledek po první třetině 3:1 vypadal hodně pohodlně, nemyslíte?
Napadalo nám to tam. Je potřeba si zpětně promítnout první třetinu. Lukáš Mensator tam chytil minimálně tři tutovky, takže kdyby byl vývoj opačný, tak bychom se nemohli divit. Takhle to vypadá: výhra 6:2, pohodička. Díky tomu, že padly rychlé tři branky, se nám podařilo soupeře zlomit. Na začátku to ale mohlo být jinak.

Jak byste popsal svůj vyrovnávací gól? Byla to pěkná kulišárna.
Objel jsem branku, vystřelil z otočky, klasická branka. Lepší na skladě nemám. (smích)

Na západ Čech jste se vraceli po dvou prohrách venku. Co chybělo horečnému dotahování v Edenu?
Chyběla tomu jediná branka. Posledních asi pět utkání jsme rozehrávali tak, že jsme soupeři nabídli vedení 2:0, což není úplně ideální a ne vždy se to podaří dotáhnout. Myslím si, že remíza na hřišti venku, i když prohrajeme v nájezdech, je cenná, protože soupeř stáhne náskok pouze o jeden bod, na rozdíl od tří, které by na nás získal v případě výhry v základní části. Pokud budeme v obou dalších domácích utkáních bodovat, tak si myslím, že bude nakročeno k dobrému konci.

S čím půjdete do pátečního utkání proti Mladé Boleslavi?
Můžeme jít pouze s jediným. Musíme dobře začít, kvalitně bruslit a nefaulovat. Taky se musíme vyvarovat delším tlakům soupeře, protože pak přicházejí branky nebo vyloučení a pak se zbytečně ztrácí síly před vlastním golmanem. Hlavně musíme hrát přímočaře a hodně střílet.

S Boleslaví jste odehráli v poslední době hodně zápasů. Dá se tedy říct, že už víte jak na ně?
Myslím si, že kdo viděl naše utkání, tak ví, že obě mužstva v těch šedesáti minutách nasekají tolik chyb, že snad nejde ani něco přečíst na hře soupeře. Jde hlavně o nás a naší hru. Hrát jednoduše a neztrácet puky. Chyby znovu přijdou, ale nesmí přijít od nás.

Díky za rozhovor!

Související články

Reportáž | ne 18.3.2012

Karlovarská jízda přejela Litvínov

Preview k zápasu | so 17.3.2012

Energie se s Vervou vrací do KV Areny