HC Energie Karlovy Vary

Mistrovství světa ve sledge hokeji s karlovarskou stopou

V neděli 25. března ve 12:30 vstoupí v norském Hamaru český národní tým zápasem proti Japonsku do Mistrovství světa ve sledge hokeji. Na severu budou v bíločervených dresech účinkovat také tři Žraloci z Karlových Varů - útočník Michal Geier a obránci Jiří Berger s Miroslavem Hrbkem. Na posledním šampionátu v Ostravě 2009 skončili Češi pátí a o co nejlepší umístění budou tentokrát bojovat pod novým trenérem Miroslavem Hornichem. Nabízíme vám rozpis základní skupiny a odkazy na informační zdroje na světový turnaj s karlovarskou účastí.

Soupiska České republiky
Brankáři:
Michal Vápenka (Sparta), Jan Matoušek (Zlín)
Obránci: Pavel Kubeš, Tomáš Kvoch (oba Pardubice), Jiří Berger, Miroslav Hrbek (oba Karlovy Vary) Útočníci: Erik Fojtík, Zdeněk Hábl, David Palát (všichni Zlín), Michal Geier (Karlovy Vary), Zdeněk Krupička (Sparta), Zdeněk Šafránek (Kolín)

Skupina A: Spojené státy americké, Japonsko, Česká republika, Estonsko. Skupina B: Norsko, Kanada, Itálie, Korea.

Zápasy ČR ve skupině:
25. 3. (neděle)...12:30...Japonsko - Česká republika 26. 3. (pondělí)...11:15...USA - Česká republika 28. 3. (středa)...8:00...Česká republika - Estonsko

Ze skupiny postupují první dva celky do semifinále, nepostupující hrají o umístění. Poslední dva celky turnaje sestupují do B skupiny.

Kde sledovat zápasy:
Živé video přenosy (celý turnaj) - ParalympicSport.tv
On-line reportáže (české zápasy a play-off) - onlajny.com

Oficiální web: icesledgehockeyworlds.com