HC Energie Karlovy Vary

Každá výhra nám pomáhá i po psychické stránce, poznamenal po Slavii forvard Skladaný

V utkání měl několik šancí, ale nakonec se mu skórovat nepodařilo. Smutnit ale nemusel, protože funkci střelců převzal první útok Energie. „Je super, že to na sebe vzala první lajna,“ řekl František Skladaný, kterého jsme po utkání s pražskou Slavií, jež Energie vyhrála 4:1, vyzpovídali.

Františku, i když se vyhrálo, tak nemůžete být s předvedenou hrou v první polovině zápasu spokojeni, že?
Nebylo to ideální. Možná, kdybych v úvodu utkání trefil z té šance před bránou, tak by se to trošku uklidnilo. Musíme být vděčni naší první řadě, že to za nás takhle sehrála, když dala všechny čtyři branky. Je ale pravda, že začátek nebyl takový, jaký bychom měli v domácích utkáních předvádět.

Měla na vaší hru vliv i předchozí prohra s Mladou Boleslaví? Výkon totiž vypadal podobně.
Osobně si myslím, že se náš výkon oproti zápasu s Boleslaví zlepšil. Proti Slavii jsme měli víc šancí a víc jsme se tlačili do branky. Hlavním úkolem bylo vyhrát a nesehrát takovou frašku, jako proti Bruslařskému klubu.

Dalo by se říct, že se zápas zlomil první brankou Energie. Hra se poté zvedla a celý tým šlapal daleko lépe. Souhlasíte?
Je dobře, že se nám podařilo nakonec prolomit neúspěch a skórovali jsme v přesilovkách. Hodně nám pomohl i gól z přesilovky 5 na 3, která byla nařízena po dvou proviněních v jednom okamžiku. Většinou se dvojnásobná přesilovka začíná tak, že se puk pošle na obránce, což se změnilo a rychlý pas Pecha dokázal Petr Kumstát propasírovat mezi gólmanovy betony.

Ve třetině jste přidali i další branky. Je to i o psychice? V tomto utkání se vám podařilo skórovat i s lehkou dávkou štěstí.
Takové branky padají a rozhodují i utkání v play-off. Každá branka je brankou a pokud se budeme víc do té koncovky tlačit, tak tím víc budeme dávat gólů a čím větší klid v hlavách i na hokejkách je, tím větší šance na skórování je.

Co chybělo vám k brance? Jel jste jednou s Lukášem Pechem dva na jednoho a v první třetině vám Kopřiva už ležel a nedokázal jste ho přehodit.
V první akci jsme byli dost blízko od sebe, ale takovéto akce musím dávat. To jsou šance takové, že pokud z nich není branka, tak alespoň tvrdá a nebezpečná střela. Musím na své koncovce zapracovat, abych své šance přetavil v branky. Tyto situace mohou rozhodovat zápasy.

Co říkáte na šest bodů ze tří domácích utkání v řadě. Stačí to?
Za každý bodík jsme rádi. Pro každé mužstvo, které letos play-out hraje, je to vlastně takové malé play-off. Všechny týmy do něj vstupovaly s malými rozdíly, a tak vás jedna nebo dvě prohry mohou odsoudit na dno tabulky. Každá výhra, každý bod, tak posouvá dál. Letos je to pro všechny hodně náročné a to jak fyzicky, tak psychicky. Bude to ještě napínavé.

Sledovali jste dění v Boleslavi? Oba týmy, jak Boleslav, tak Litvínov, na vás před zápasem ztrácely 5 bodů.
Zahlédl jsem na tabuli průběžný výsledek, ale v kabině jsme to neprobírali. To, jak to dopadlo, jsem se dozvěděl až po utkání.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | po 26.3.2012

Zaťovič: Rozhodla dvojnásobná přesilovka

Reportáž | ne 25.3.2012

Energetici otočili zápas se Slavií