HC Energie Karlovy Vary

Do Litvínova letos naposledy na klobásky. A možná i pro jistotu…

V pátek karlovarská Energie načne poslední trojici venkovních utkání play-out. Úspěch v Litvínově a případné klopýtnutí Mladé Boleslavi jí může dát definitivní jistotu, že jde i o poslední tři venkovní zápasy sezony 2011/12. Verva však nebude jednoduchým soupeřem, baráž jí je stále těsně za zády. Utkání devátého kola skupiny o umístění startuje na stadionu Ivana Hlinky v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos

O utkání s Vladimírem Kýhosem

K jistotě chybí už jen kousek a to podobě vítězství nad Litvínovem. Alespoň vidí trenér Vladimír Kýhos první z trojice utkání, jež jeho svěřence čeká na hřištích soupeřů. „Chceme poslední krok udělat co nejdříve. Byl bych nerad, kdybychom měli všechno dohánět na poslední chvíli,“ říká karlovarský lodivod na úvod svých prognóz.

Víkend, jenž hokejisty čeká, bude náročný a plný cestování. „Po neděli už musí být z naší strany rozhodnuto. Uděláme pro to všechno. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale budeme se snažit nějaké body urvat,“ přeje si nahlas karlovarský hlavní trenér.

Litvínov je v daleko horší situaci než Karlovy Vary. Proti energetikům potřebuje zvítězit, aby odvrátil hrozbu pádu na poslední místo. „Já si na druhou stranu myslím, že se Litvínov trochu zvedl tím, že vyhrál v Mladé Boleslavi. To bylo pro ně velice důležité utkání, zápas pravdy. To by jim hodně mohlo pomoci po psychické stránce. Pravda je ale ta, že jsou v té pomyslné baráži namočeni daleko více než my,“ upozorňuje muž, který letošní sezonu načal právě na lavičce severočeského celku.

K jistotě v podobě vyhnutí se baráži stačí Energii dva body pod podmínkou, že Slavia za tři bodíky porazí Mladou Boleslav. „Pokud je porazí, tak si myslím, že už bude jasno. Všem by nám to moc pomohlo,“ spekuluje Kýhos o pátečních výsledcích.

Vladimír Kýhos by měl severočeský celek velmi dobře znát. V čem spočívá jeho síla? „Soupeř bude doma produkovat hodně útočný styl. Důrazně napadá. My se musíme soustředit na pozorně na obranu, a jejich nástup tím odrazit. Naší zbraní bude důraz na jejich obránce. Mají ve svých řadách mnoho mladých beků, a to by mohla být naše výhoda. Obrana jako celek je v současnosti problém Litvínova. My toho jen musíme využít,“ přidává.

Koblasa: Jedeme se poprat o tři body

Hokejisté karlovarské Energie vyrážejí v pátek do Litvínova. V základní sestavě by se měl i tentokrát objevit mladý Petr Koblasa. „Byl to pro mě veliký skok, ale za šanci v áčku jsem velice rád,“ říká na úvod osmnáctiletý útočník.

V následujících dnech čeká energetiky náročné cestování. Přesněji řečeno, hned třikrát se představí na ledě soupeřů. „Cíle máme jasné. Už teď v Litvínově se budeme prát o to, abychom mohli mít v posledních zápasech klid. To znamená vyhrát za tři body,“ hlásí Koblasa.

Karlovaráci budou spoléhat na bojovnost a nasazení. „Musíme jít do zápasu naplno. Nic nesmíme podcenit. To je také jediný recept, jak můžeme uspět. Více či méně budeme hrát stále stejně. Nebudeme připravovat něco speciálního,“ pokračuje letošní opora juniorky a nováček v A-týmu.

Trenér Kýhos si předzápasovou taktiku až nechává na samotný den střetnutí. „Porady jsou až dopoledne po rozbruslení. Pak si v šatně sedneme a řekneme si co a jak,“ přidává Petr Koblasa.

A jaké má karlovarská naděje osobní cíle? Na tuto otázku Koblasa okamžitě odpověděl. „Musím podávat ty nejlepší výkony, a tím si říci o místo i příští rok,“ dodal na závěr.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Gřegořek), 46. Zaťovič (Pech), 47. Kumstát (Pech, Gawryletz), 50. Pech (Zaťovič, Kumstát) - 22. Kuboš (Krenželok, Dušek).

BK Mladá Boleslav - HC VERVA Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Rýgl (Vrbata) - 9. Lukeš (Jareš), 31. Černošek (Černý), 60. Trávníček.

Statistiky play-out

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize60 – 21 - 5 - 7 - 27 – 166:179 – 80 b
Průběžné umístění11. místo (1. v play-out)
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech – 14 bodů (4+10)
Nejlepší střelecMartin Zaťovič - 10 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 14 asistencí
Nejlepší v +/-Roman Prošek +5 bodů
Nejtrestanější hráčJindřich Kotrla, Petr Mocek - 14 TM
Brankáři Lukáš Mensator 90.77 %, 2.99 g/z
Úspěšnost přesilovek21.3 % (1. místo v play-out) *
Úspěšnost oslabení88.2 % (2. místo v play-out) *

HC VERVA Litvínov
Utkání v extralize60 - 17 - 10 - 4 - 29 - 159:197 - 75 b
Průběžné umístění13. místo (3. v play-out)
Nejproduktivnější hráčFrantišek Lukeš – 5 bodů (4+1)
Nejlepší střelecFrantišek Lukeš – 4 branky
Nejlepší nahrávačMarek Černošek - 3 asistence
Nejlepší v +/-Juraj Majdan +3 body
Nejtrestanější hráčČerný, Jareš, Gula - 8 TM
BrankářiMartin Volke 91.33 %, 2.58 g/z
Úspěšnost přesilovek7.9 % (4. místo v play-out) *
Úspěšnost oslabení84.0 % (3. místo v play-out) *

Zdroj: iDnes.cz

Vzájemné zápasy 2011/2012

01. kolo HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 4:3pp
14. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 6:2
27. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 2:5
40. kolo HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 4:1
OUT3 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 3:4
OUT6 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 6:2

Související články