HC Energie Karlovy Vary

Mladé pušky karlovarského hokeje vyhrály turnaj v Liberci

Hráči krajského výběrového družstva pod hlavičkou HC Energie Karlovy Vary se ve dnech 7. a 8. dubna zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje pro ročník 2000 a mladší v Liberci. Na tradičním Kasíkově memoriálu měla kromě domácích Bílých tygrů Liberec a Energie zastoupeny družstva HC Přerov, Kometa Brno, Verva Litvínov a slovenský výběr Jokers IHA Trenčín.

FOTOGALERIE

Mladí energetici v základní skupině nejprve porazili tým HC Zubr Přerov. Ve druhém utkání skupiny zelenobílí přehráli v nádherném, a v rychlém tempu hraném utkání výběr pěti slovenským měst Jokers IHA Trenčín 7:3, čímž si zajistili přímý postup do semifinále turnaje.

V semifinále mladíci opět narazili na kvalitní moravský celek Přerova. Přes vedení 3:1 soupeř ve třetí třetině vyrovnal skóre a utkání rozhodl až čtyřicet sekund před závěrečnou sirénou v karlovarský prospěch samostatnou akcí nejlepší obránce turnaje Filip Bernáth.

O kvalitě základní skupiny Energie svědčí i fakt, že všechny tři týmy postoupily mezi čtyři nejlepší do semifinále!

Ve finálovém utkání si hráči Energie poradili s letošním neoficiálním mistrem ročníku 2000 (6. třída) a vítězem druhé skupiny Kometou Brno 4:0 a zaslouženě se radovali z celkového turnajového vítězství.

Gratulujeme!

Soupiska HC Energie Karlovy Vary

Hráči: Heger Dominik, Radosta Jan, Fišer Tomáš, Bernáth Filip, Klejna František, Prošek Radek, Berčík Martin, Křemen Adam, Holub David, Kořán Petr, Maloušek Jaroslav, Novotný David, Zdeněk Tomáš, Šik Otakar, Bubelliny Tomáš, Jiskra Vít, Ptáček Jakub.
Trenéři družstva: Kovka Jiří, Brzobohatý Marek, Jiskrová Blanka.
Vedoucí družstva: Novotný Jaroslav, Bubelliny Michal.

Výsledky HC Energie Karlovy Vary na turnaji v Liberci

Základní část

Energie KV – HC Zubr Přerov 5:2
Energie KV – Jokers IHA Trenčín 7:3

Play off

Semifinále: Energie KV – HC Zubr Přerov 4:3
Finále: Energie KV – Kometa Brno 4:0