HC Energie Karlovy Vary

Šesťáci zůstávají na vítězné vlně, vyhráli i Spring Cup v Ostrově

Tři dubnové víkendy přinesly tři zlaté medaile na hrudě hráčů ročníku 2000. Tentokrát energetici změřili síly v téměř domácím prostředí v Ostrově nad Ohří s družstvy Bílí Tygři Liberec, výběrem jihozápadních Čech pod názvem Tachov Select a výběrem nejlepších hráčů kanadské provincie Alberta (Edmonton, Calgary) nazvaným Canadian Explorers s nejvyšším zámořským koeficientem AAA.

FOTOGALERIE

V základní části družstva hrála systémem každý s každým 2 x 15 minut, s tím, že každá patnáctiminutovka byla započítávána do tabulky turnaje jako samostatný zápas.

Zelenobílí nejprve porazili tým Tachov Select 3:0 a 2:0, ve druhém utkání přehráli stejně staré Liberecké Tygry 3:0 a 5:1. V duelu o konečné první místo v základní skupině energetici prohráli s týmem Canadian Explorers dvakrát 1:2 a postoupili do finále z druhé pozice, kde se měli utkat opět s Kanaďany, kteří prošly skupinou se ztrátou pouhého bodu za remízu s Libercem.

V utkání o bronz zvítězili Bílí Tygři nad výběrem Tachova 4:0.

Poté následovalo finálové vyvrcholení turnaje mezi domácími energetiky a týmem Kanaďanů, kteří jsou na turné do Evropy pečlivě vybíráni po dobu šestnácti měsíců hlavním trenérem čecho-kanaďanem Peterem Lumirem. K vidění byl úžasný a férově hraný duel ve vysokém tempu s výbornou diváckou kulisou!

Karlovarští se rychle ujali vedení 2:0, ale Kanaďané dokázali do poloviny utkání srovnat na 2:2. Na další trhák na 4:2 už červenobílí dokázali odpovědět až v závěru pouze snížením na 4:3. Pak mohla propuknout obrovská radost nadějí karlovarského hokeje. Hattrickem ve finále se blýskl Jára Maloušek, který byl později vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje.

Nejlepším obráncem turnaje se stal také domácí hokejista, konkrétně Filip Bernáth. Nejlepším brankářem byla vyhlášena hokejistka Canadian Explorers Maria Ralph.

Výsledky HC Energie v základní skupině

HC Energie – Tachov Select 3:0, 2:0
HC Energie – Bilí Tygři Liberec 3:0, 5:1
HC Energie – Canadian Explorers 1:2, 1:2

Finále

Energie KV – Canadian Explorers 4:3 (2:2, 2:1)

Sestava HC Energie

Radost, Heger, Cankov, Ptáček, Bernáth, Doubek, Kořán, Vávra, Jiskra, Novotný, Zdeňek, Maloušek, Prošek, Šik O., Bubeliny, Šťastný, Rozhon.

Trenéři: Tomáš Andrys, Jakub Kloz