HC Energie Karlovy Vary

A-tým Energie začal přípravu na sezonu 2012/13

Letošní hokejová sezona ještě ani neskončila, mistrovství světa je v plném proudu, a karlovarští hráči se už chystají na tu další. Poprvé se tým HC Energie sešel v pondělí dopoledne a hned se svěřenci Vladimíra Kýhose pustili do práce. „Hodláme se více zaměřit na dynamiku. Během sezony se nám stávalo, že jsme byli u kotouče později než soupeř,“ poznamenal trenér Vladimír Kýhos, jenž je čerstvě po dovolené. V galerii si prohlédněte několik fotografií z úvodního tréninku.

Ještě než se trenér rozpovídal, tak si neodpustil drobnou poznámku. „Přijďte za týden. Já ještě nic nevím. Teď jsem se vrátil z dovolené a jsem duchem stále mimo,“ prohodil se zdravím úsměvem ve tváři.

V dalších větách se už Vladimír Kýhos vrátil do práce. „Pracujeme se šestadvaceti hráči. Nově jsme přivítali Jirku Doležala ze Slavie a Vojtu Kloze, který se vrátil ze Skalice. K dispozici máme i Tomáše Poláka a dalšího navrátilce Davida Noska,“ přidal.

Novou tváří v týmu, o které ještě veřejnost neví, je Jan Heřman. Většina diváků si jej pamatuje z působení v Plzni a Chomutově. „Momentálně jsme dohodnuti takto. Podstoupí s námi letní přípravu a my se s ním v srpnu buď dohodneme na smlouvě, nebo ne. Takže je u nás na zkoušce,“ popsal kouč Kýhos nevlastního syna svého předchůdce Václava Baďoučka.

Kromě již zmiňovaných odchodů Mikesky, Deje, Mocka a Sáblíka s týmem v pondělí nepracovali ani Kotrla, Sýkora, Skladaný a Gawryletz. „Co se týče Travise, jeho odchod do Sparty je pro nás ztrátou. To se musí nechat. Byl to kvalitní hráč a my musíme sehnat beka. Co se týče útočníků, tak jednoho hráče jsme už přivedli. Je jím Jirka Doležal na levé křídlo. Vím o hráčích, se kterými klub jedná, ale k tomu bych se zatím nechtěl vyjadřovat,“ vysvětlil trenér.

Samotné nabírání kondice je převážně u všech týmů v extralize stejné. „Všude mají dvoufázové tréninky. Středa je pak taková regenerační a my jsme do toho ještě vložili bazén. V pátek se bude pracovat dopoledne a na víkend se hráči rozjedou domů,“ popsal Kýhos náplň prvních dnů.

Po čtyřech týdnech by se mužstvo mělo vypravit na soustředění. „Nevím, jak na tom budeme s penězi, ale chceme pryč. Mimo město. Chtěl bych, aby kluci byli spolu sami a vytvořila se dobrá parta a hráči si na sebe zvykli. Pokud dostaneme povolení, chtěl bych se všemi odletět k moři, ale to je otázka financí. Když ne, tak pojedeme do Břeclavi, kde je vynikající zázemí,“ plánuje Kýhos.

Důraz se letos klade na dynamiku. „Musíme hodně posílit dolní končetiny jako u sprinterů. Hráč musí vyletět jako střela, takže cyklistika jde trochu do pozadí. To ovšem neznamená, že jí vynecháme,“ uzavřel rozhovor hlavní kouč Energie.