HC Energie Karlovy Vary

V přípravě čekají Energii soupeři z pěti států

Letní dřina je v plném proudu a hokejisté už znají rozpis utkání, která je mají připravit a otestovat před novým extraligovým ročníkem. Z důvodu účasti na turnajích v Německu a Rusku se energetici v KV Areně představí pouze čtyřikrát, tato utkání by si však fanoušci rozhodně neměli nechat ujít. Stejně jako před rokem do Karlových Varů přicestuje ruský velkoklub z Ufy, atmosféru nově vzniklého derby přiblíží zápas s Chomutovem a němečtí příznivci Energie jistě uvítají zápas s EV Landshut. Kompletní rozpis přípravy si prohlédněte zde.

ROZPIS PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ A-TÝMU

Hokejovou veřejnost momentálně nejvíce zajímají aktuální posily. „Momentálně se připravujeme s kádrem, který jsme oznámili. Takže se zatím nikdo nový neukázal,“ přiznává kouč a pokračuje: „Na druhou stranu jednáme s mnoha hráči a kluby. Máme zájem o jednoho centra, dále o pravé křídlo a obránce,“ vypočítává další možnosti posílení kádru.

V domácích vodách se zatím nepodařilo vedení klubu někoho ulovit. „Když je někdo volný, tak to není typ hráče, kterého bychom potřebovali. A naopak ti, které bychom brali, už jsou pod smlouvou,“ vysvětluje Kýhos.

V druhé části přípravy, poté co naskočí na led, čekají energetiky hned dva zahraniční turnaje. „Co se týče klání v Landshutu, tak bude výslovně přípravné. Budeme zkoušet herní varianty a také složení formací. Pokud bychom hráli zápasy s celky z extraligy nebo první ligy, tak je nám jasné, že by se hráči podvědomě šetřili. Takto máme jistotu, že týmy ze západní Evropy budou hrát na maximum,“ vysvětluje karlovarský kormidelník.

Vrcholem srpna bude mezinárodní turnaj v Ufě, kde se mimo domácích Julajevců představí slovenská Skalica a ruští bohatýři z Nižněkamsku. „Střetneme se se špičkovými celky. Nebojím se říci s elitou. Na tomto turnaji se jasně ukážou naše slabiny, ale i určitá pozitiva. Poznáme sílu našeho týmu a vykrystalizuje nám definitivní podoba sestavy,“ očekává Kýhos.

Tečkou za přípravnými zápasy bude domácí klání s týmem Kladna, jenž je naplánované na 7. září.