HC Energie Karlovy Vary

Chceme hrát co nejvýš a užívat si hokej s diváky, přeje si Pohl

Nejvýraznější letní posila Karlových Varů bude poprvé hrát českou extraligu za jiný klub než Vítkovice. „Už jsem toho ale hodně odehrál v zahraničí. Myslím, že si dokážu zvyknout rychle. Očekávání z mé strany jsou ta nejvyšší,“ říká pětadvacetiletý útočník před blížícím se nástupem na ledovou plochu.

Po přechodu ze staré haly do KV Areny se energetikům příliš nedařilo. Přesněji se dokázali pouze jedenkrát dostat do předkola play-off. Tato skutečnost však novou posilu neodradila. „Abych řekl pravdu, tyto výsledky mě neděsí. Zajímaly se o mě i kluby, které se pohybovaly a pohubují ve vyšších patrech tabulky. Na druhou stranu momentálně cítím, že právě v Karlových Varech bych mohl být hráčem, kterým chci být. To znamená, že na mě bude stát útočná hra týmu, a já tuto výzvu přijímám,“ těší se Pohl na zodpovědnou pozici.

Na spodní patra extraligové tabulky se Petr odmítá myslet. „Co z toho hrát dole. Žádný z hráčů ze hry nic nemá. Nebaví ho to a jen se tím užírá. Takže naším cílem bude hrát co možná nejvýše, tak abychom si hokej společně s diváky užívali,“ přeje si.

Pro hokejové odborníky i laickou veřejnost je otázkou, proč si Vítkovice nechaly mezi prsty utéct střelce kvalit Petra Pohla. „Co teď řeknu, tak asi nikoho neurazí. Nějaký zájem ze strany Vítkovic byl, to nemohu popřít, Cítil jsem ale, že to prostě není ono. Celá poslední sezona nebyla to pravé ořechové. Jak ze strany mé, tak i celého týmu. Nakonec se nám podařilo udělat šestku, ale skončili jsme hned ve čtvrtfinále. Že to bylo s pozdějším mistrem v sedmém zápase, nás neomlouvá. Podle mého to špatná sezona nebyla, ale vedení klubu se na ní asi koukalo jinak,“ přidává útočník známý svýma rychlýma nohama.

Ve Vítkovicích si Pohl zahrál s Petrem Vránou, jenž od nové sezony bude nastupovat v dresu HC Lev Praha v Kontinentální hokejové lize. „Na spolupráci s ním vzpomínám rád. Opravdu se nám dařilo a měli jsme ze sezony výborný pocit. Rád bych si s ním ještě někdy zahrál,“ vyslovuje Pohl nahlas své přání.

Na otázku, zda nemohl také zakotvit v Praze a pokračovat v osvědčené spolupráci s Vránou i v KHL společně, Petr Pohl odpověděl upřímně. „Čekal jsem na nabídku, ale ta bohužel nepřišla. Nakonec jsem se dohodl s Karlovými Vary a jsem rád, že mohu být tady,“ uzavírá rozhovor jeden z očekávaných tahounů Energie v nadcházející sezoně.