HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté A-týmu vyjeli na led

Pár týdnů zasloužené dovolené je již minulostí. Od středečního odpoledne se karlovarští hokejisté připravují na novou sezonu na ledě tréninkové haly KV Areny. Zatím bez zraněných Davida Noska, Tomáše Klímy a dvojice Kanaďanů, kteří do Česka přiletí na začátku srpna. V článku si přečtěte rozhovor s trenérem Vladimírem Kýhosem, v galerii pak přinášíme několik fotografií.

Dovolenou prožil každý z týmu jinak. Václav Skuhravý vyrazil s rodinou do Itálie. Martin Parýzek navštívil s přítelkyní Krétu. „Já jsem byl na chalupě. Mám jí u řeky Ohře nedaleko Loun. Tam jsem odpočíval a nabíral sílu na novou sezonu,“ říká na úvod trenér Vladimír Kýhos.

Rybaření v řece ale není jeho vášní. „Já nechytám. A navíc u nás je mrtvá voda. Jsme kousek pod přehradou Nechranice a ty vypouštějí vodu spodem. Takže je tam strašně studená voda,“ přidává trenér.

Na první trénincích si energetici moc hokejových parádiček neužijí. „Jsme teprve na začátku. Budeme nabírat kondici na bruslích. Bude to o práci jednotlivců, aby si zvykli na puk a sehráli se mezi sebou. Až postupem času se do systému budou zapracovávat přesilovky a další věci,“ pokračuje lodivod prvního týmu.

Karlovarskému publiku se energetici v přípravě moc neukážou. V KV Areně je čekají všehovšudy čtyři utkání. „Bohužel je to tak. Je dohodnutá účast na dvou turnajích v zahraničí. S tím se nedá nic dělat. Co se týče samotných zápasů, tak očekáváme, že nám ukáží naše nedostatky,“ odhaduje kouč.

O sestavě už má také trenér jasno. „Samozřejmě, že mám představu v jakém budeme hrát rozestavění. Formace Lukáše Pecha se Zaťoviče a Kumstátem zůstane pohromadě. Kostra týmu se nám už ukázala v minulém sezoně. Uvidíme jak nám to půjde. Změnit se může kdykoliv cokoliv. Zatím do toho sahat nebudeme,“ nehodlá Vladimír Kýhos bourat před novou sezonou vše dobré.

Teď stačí jen trochu toho štěstí a vše by mohlo fungovat, jako v závěru minulé sezony. „Já si myslím, že musí jít tomu štěstíčku trochu naproti. Musí se naplno makat, tréninky neflákat a může nakonec všechno dobře fungovat. Zatím kluci ukazují, že by to jít mohlo. V suché přípravě všichni makali na sto procent, a teď už chybí přenést to na led. Kádr se také dobře doplnil. Myslím si, že letošní sezona bude dobrá,“ přeje si Kýhos a pokračuje: „Psychika týmu byla na konci sezony vynikající a nic nám nebrání, abychom v dobré náladě pokračovali. Kluci si o dovolené od sebe odpočinuli, a i když budou spolu následujících pět měsíců, tak si myslím, že se ponorková nemoc nedostaví.“

Mimo hru je stále David Nosek a také Tomáš Klíma. „Když už jsme se radovali, že Tomášovi záda během přípravy vydržela, tak si zase pochroumá koleno. To je k naštvání. Co se týče Davida Noska, tak ten pomalu začíná s rehabilitací,“ doplňuje trenér na závěr.