HC Energie Karlovy Vary

Václav Skuhravý si užil dovolenou v Itálii, na led se těšil

Celých sedmnáct dní slunce a moře. Tak vypadal červenec v podání Václava Skuhravého a jeho rodiny. „Byl jsem s dětmi a prostě pohodička. Sluníčko, prostě paráda,“ usmíval se kapitán týmu během rozhovoru před prvním tréninkem na ledové ploše.

Následující program mužstva vidí Skuhravý jako velmi náročný. „Čeká nás měsíc a půl dřiny. Srpen je vždycky nejhorší. Před startem extraligy máme na programu dva turnaje. Jeden v Landshutu a druhý v Ufě. Já osobně se na pobyt na ledě moc těším,“ přidává.

Od dubna hráči brusle neobuli. „Očekávání žádná zvláštní nemáme. Každý rok je to stejné. Budeme hodně bruslit a dostávat se tím do herního tempa,“ pokračuje.

Václav Skuhravý patří mezi služebně nejstarší hráče a složení týmu mu není lhostejné. „Myslím si, že se podařilo tým výborně doplnit. Podle mého to bude dobré. Pokud se na to podíváme, tak poslední tři jména posil jsou dosti zvučná, a našemu týmu hodně pomohou. Po této stránce můžeme být maximálně spokojení,“ pochvaluje si novou skladbu týmu.

A cíle pro novou sezonu? „V posledních letech to nebylo z naší strany to pravé ořechové. Chceme se probojovat do play-off a pak už to může dopadnout, jak chce. Cílem je čtvrtfinále a pak se uvidí,“ nenechává Skuhravý ani pomyšlení, že by v letošním roce měl se svým týmem opět hrát skupinu o udržení.

Rodák ze Slaného ví, že pro úspěch musí Energie navázat především na poslední čtvrtinu loňského ročníku. Ta byla zlomová a zlepšené výkony uchránily Karlovaráky od účasti v baráži. „Přišel nový trenér a podařilo se přivést pár posil. Pak jsme se dokázali zvednout a začalo se nám dařit. Vyšla nám poslední čtvrtina základní části a bylo vidět, jakou máme mít pozici. Disponovali jsme čtyřmi vyrovnanými formacemi, nebo třemi vyrovnanými a jednou hodně dobrou. Sedělo nám to a dařilo se. V této sezoně v tom musíme pokračovat,“ dává si za úkol.

Petr Pohl po svém příchodu, řekl: „Chtěl bych se v Karových Varech společně s diváky hokejem bavit.“ Tato slova jsou stejná i u Václava Skuhravého. „Je to tak. Když se bude vyhrávat, tak budou diváci odcházet spokojení a naopak se k nám do haly budou s radostí vracet. Budeme si všichni navzájem dělat dobrou náladu a o tom hokej je,“ přeje si.

Nováčkem soutěže jsou Piráti z Chomutova. „Osobně tohoto soupeře vítám. Co se mě týče, tak Boleslav byla v posledních letech o ničem a nikomu se tam nechtělo jezdit. Střídali se tam hráči jak na běžícím pásu. Já postup Chomutova do extraligy už jenom z důvodů lepšího zázemí vítám,“ pochvaluje se si Skuhravý změnu soupeře.

Díky postupu Pirátů navíc KV Arena uvidí nejméně o dvě regionální derby víc. Starší generace, které pamatují derby s Chomutovem ve druhé lize, vědí, o čem je řeč. „Derby jsou nejlepší zápasy. Když se hraje s Plzní nebo s Litvínovem, tak je to paráda jak pro nás, tak i pro fanoušky. Z této strany je postup Chomutova také podstatně lepší než účast Mladé Boleslavi,“ dodává Václav Skuhravý na závěr.