HC Energie Karlovy Vary

Energie zvítězila i ve druhém zápase přípravy, Piráti odjíždí poraženi

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Karlovarští zvládli i druhé přípravné utkání a po výhře na Kladně doma porazili Chomutov. Nebyla to ale snadná práce, Piráti byli pro Energii zdatným soupeřem. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodl svou trefou Michal Vachovec. Nejvíc byl na ledě vidět David Zucker, dobrým výkonem se prezentoval i gólman Tomáš Závorka, nováček Petr Pohl (na snímku) zaznamenal gól, nahrávku a proměněný nájezd v závěrečné exhibici. V úterý čeká energetiky třetí zápas v přípravě, utkají se s Ufou.
Příprava na sezonu, 2. kolo, čt 9.8.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
4:2
2:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 11. Doležal (Pohl, J. Látal), 16. Zucker (Kohn), 35. Vachovec (Polák), 60. Pohl (J. Látal) - 6. Lušňák (Rýgl, Mrázek), 24. Hruška. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Gerát, Belko. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Karlovy Vary: Závorka - Rohan, Prošek, Gulaši, J. Látal, Grundling, Kohn, Kloz, Parýzek - Zaťovič, Kumstát, Kverka, Doležal, Keith, Pohl, Košťál, Skuhravý (C), Zucker, Polák, Vachovec, Heřman
Chomutov: Kostúr - Hájek, Macháček, Harant, Bartels, Mrázek, Rýgl, Pulpán, Palin, Hafenrichter, Kůs, Deveri, Hromas, Sikora, Lušňák, Důras, Zálešák, Hruška, Hřebejk, Kraft (C), Jíra

Komentář k utkání

Oba celky vstoupily do zápasu aktivně. Zálešák hned zkraje otestoval Závorkův beton, na druhé straně prověřil Kostúrovu pozornost Pohl. Po třech minutách hry se do šance tlačil Hřebejk, který se obtočil kolem branky, domácí brankář ale celou situaci pohlídal. Chomutovští dobře napadali, a domácí tak v rozehrávce začali zmatkovat. Spád hry ale zastavil technický problém, nad obranným pásmem domácích totiž přestala svítit světla a hra byla asi na čtvrt hodiny přeřušena.

Hned poté, co se opět začalo hrát, se diváci dočkali první branky. Patrik Lušňák se dostal za obranu a poslal Piráty do vedení. Odpovědět se snažil Zucker, jeho pokus ale Kostúr zneškodnil. Obrana Energie dál chybovala, Hafenrichter ale jejího zaváhaní nevyužil. V 11. minutě se před brankou Chomutova uvolnil Jiří Doležal a bekhendovou střelou srovnal na 1:1. Vzápětí mohl svému týmu v přesilovce vrátit vedení Harant, sám před Závorkou ale neuspěl.

V 16. minutě hráli energetici přesilovku a během ní na sebe výrazně upozornil David Zucker. Napoprvé ještě obránci hostů odpálili puk po jeho šanci z brankové čáry, napodruhé už ale karlovarského útočníka nezastavili. V závěru třetiny to ještě zkoušel od modré Prošek, skóre už se ale neměnilo.

V úvodu druhého dějství měla navrch Energie, Pohlovu střelu ale Kostúr vyrazil. Na opačné straně kluziště se v početní výhodě dostal do dobré pozice Jíra, na jehož střelu z první ale Závorka zareagoval perfektním přesunutím. O chvíli později už se ale Pirátům podařilo vyrovnat. Před brankou zůstal nepokrytý David Hruška, a to nemohlo dopadnout jinak než gólem.

Od poloviny zápasu se začali více prosazovat domácí. Ve 27. minutě to zkoušel od modré Látal, s jeho tečovanou střelou si však Kostúr poradil. Do šance se dostal také Zaťovič, svou ranou ale jen rozezvučil tyčku. V čase 34:37 si ale najel před branku Michal Vachovec a poslal kus černé gumy do sítě. Chomutov se pochopitelně snažil o vyrovnání, energetici ale dobře bránili, a moc šancí tak k vidění nebylo. Spíš se začalo vylučovat, ale ani v přesilovkách se šance nerodily.

Třetí část zahájili aktivněji Piráti. Hafenrichter mohl srovnat skóre, trefil ale jen tyč. Chomutovským pomohla i přesilovka, domácí se však dokázali ubránit. V jasné gólovce se ocitl Zálešák, sám před Závorkou však selhal. Piráti měli víc ze hry, Energie se snažila hrozit z protiútoků. Při jednom z nich se do slibné příležitosti dostal Zucker, Kostúr si ale poradil.

Na ledě se začalo pořádně jiskřit, což vyústilo v potyčky i vyloučení. Závěru utkání rozhodně nechybělo napětí. Jíra dostal pas před branku, kotouč ale poslal mimo. A stejně skončila i tečovaná rána Tomáše Haranta. Proškovu dělovku zase vyrazil Kostúr do ochranné sítě. Poslední dvě minuty zápasu hráli domácí oslabení a Chomutov vsadil vše na útok. Skórovat se mu nepovedlo, naopak v oslabení ujel Petr Pohl a stanovil konečný účet duelu na 4:2.

Na závěr se ještě konaly exhibiční samostatné nájezdy. Za Piráty neproměnil ani jeden z trojice Lušňák, Zálešák, Palin. Za Energii jeli neúspěšné nájezdy Keith a Doležal. Jediný, komu se podařilo proměnit, tak byl Petr Pohl.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antoník (Piráti Chomutov): Soupeř hrál velice aktivně. Nám se bohužel nepovedla druhá třetina. Tahali jsme za kratší konec. V samotném závěru jsme se to snažili dotáhnout, ale po naší hrubé chybě na modré čáře jsme zbytečně inkasovali. To utkání rozhodlo. Jinak to byl vyrovnaný zápas až na druhou třetinu. V samotném závěru jsme měli malinko navrch, ale nedokázali jsme se prosadit.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to klasické přípravné utkání se spoustou chyb. Musím na úvod ale říci, že rozhodčí toto utkání nezvládli. Nám pomohlo, že jsme dali v první části dvě branky a pak také, že se nám podařilo ustát závěrečné vyloučení. Z brejku jsme dali čtvrtou branku, a to definitivně rozhodlo. Nechci tento výsledek přeceňovat, ale musíme být za dvě výhry ve dvou zápasech rádi.

Fotogalerie

Související články