HC Energie Karlovy Vary

Gól jsme měli dát dřív, lituje Petr Pohl

Petr Pohl přišel do Karlových Varů jako posila pro novou sezonu. Zatím se mu daří velmi dobře. V zápase s Chomutovem si připsal gól a asistenci, proti Ufě se trefil hned dvakrát. Ruský tým ale stejně utkání vyhrál. Právě pětadvacetiletý útočník by mohl být hráčem, který potáhne Energii k lepším výsledkům.

Petře, v posledních zápasech potvrzujete svou pověst střelce...
Beru to jako přípravu, takže jestli mi tam padne nějaký gól, tak je to navíc. Hlavně ať jsme připravení na to v polovině září vlétnout. Jsem nový, a jsem rád, že se mi pomaličku začíná dařit. Ale ještě se musíme s klukama sehrát.

S Jirkou Doležalem a Mattem Keithem jste zatím spokojený?
Není si na co stěžovat. Ale je tam spoustu maličkostí, které musíme vylepšit. Není to ještě ten hokej, který se hraje v sezoně. Tam je to o něčem úplně jiném. Ale musíme jít tou cestou, kterou jdeme, a být ještě lepší.

Bylo utkání s Ufou hodně hektické a nervózní?
Je jasné, že když hrajete se světovým týmem, tak máte respekt. Na druhou stranu, jsou to taky jen lidé. Hru jsme postupem času vyrovnali a v některých fázích jsme byli možná i lepší. Měli jsme dát gól dříve, aby z toho ještě bylo drama.

Odehrály se tři bitky, bylo hodně vyloučených. Tým působil hodně nervózně...
Nemyslím, že jsme byli nějak nervózní. Spíš jsme celý zápas dotahovali, protože hned vedli o dvě branky. Nebylo to jednoduché, protože jsme tahali za kratší konec. Když se třeba Matt popral, tak to bylo dobře, protože nás dostal do zápasu. Od té chvíle jsme začali hrát. Ale tady v Čechách je za to pět minut plus do konce zápasu. Malinká nervozita asi před zápasem byla, protože tu hrál dobrý tým, a my chtěli hrát co nejlépe.

Jak jste viděl čtvrtou obdrženou branku, po které se Václav Skuhravý i Lukáš Mensator hodně rozčilovali?
Snažil jsem se poté ještě dívat na video. Ale je to jedno, gól byl a platil. Rozhodčí ho uznal, a s tím už nic neuděláme. Zdálo se mi, že Rolinek v brankovišti byl, ale rozhodčí branku uznal, a tak platí.

Na přesilové hry jste chodil jako obránce. Trenér vás takto speciálně staví?
Přátelské zápasy jsou vlastně trénink. Trenér asi hledal nějaké varianty, které by mohl použít v průběhu sezony. Nevím jaký měl záměr, to se musíte zeptat jeho. Zkouší různé věci, protože trénujeme.

Záměr mu tedy vyšel. Dal jste dva góly...
Alespoň, že jsme na závěr nějakou branku dali. Těch možností jsme měli víc. Mrzí mě, že jsme nedali gól trochu dřív. Mohli jsme se tak dostat na kontakt a zdramatizovat zápas. Kluci dobře sehráli přesilovku, a pro mě to tak byla jednodušší práce.

Většinu utkání jste působili křečovitým dojmem, ale po vstřeleném gólu to z vás spadlo...
Možná proto jsme ten gól měli dát v polovině zápasu. Bohužel jsme dneska prohráli, v závěru už jsme neměli čas. Prohráli jsme 2:4, ale věřím, že příští zápas s nimi bude o něčem jiném.

Díky za rozhovor!

Související články