HC Energie Karlovy Vary

Junioři začali v Omsku úspěšně, přehráli norskou dvacítku

Norsko U20 - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Svěřenci Karla Mlejnka se skvěle vyrovnali s pětihodinovým časovým posunem a v utkání hraném od 9 hodin českého času nakročili k obhajobě loňského úspěchu. Norskou reprezentaci do 20 let v první třetině svými góly nalomili Tomáš Harkabus a Štěpán Csamango, po první přestávce navíc náskok Energie navýšil kapitán Kverka. Dobrou práci odvedl i gólman Vladislav Habal, který za svá záda pustil jediný puk. V neděli energetiky čekají američtí Black Hawks.
Příprava juniorů, SPJ, so 18.8.2012
Norsko
Karlovy Vary
1:3
0:2, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Harkabus, 20. Csamango (Klimíček, Švec), 21. Kverka (Piskoř) - 46. Karterud (Salo, Knutsen). Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Karlovy Vary: Habal (Fečo) - Kvapil, Schusser, Klimíček, Šik, Chalupa, Troška, Gombár - Kverka, Novák, Kvapil - Tomeček, Harkabus, Vrána - Flek, Švec, Csamango - Hroch, Zadražil, Kubáč - Půlpán

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (kapitán HC Energie Karlovy Vary): Dnes to byl velmi důležitý zápas, který jsme nechtěli prohrát, chtěli jsme získat sebevědomí, což se nám nakonec podařilo. Norové hráli agresivní hokej, na začátku jsme měli problémy, ale pak jsme začali hrát chytřeji a vyhráli jsme. (Zdroj: mhl.khl.ru)