HC Energie Karlovy Vary

Trenér Kýhos o turnaji v Landshutu: Trápí mě nevyužité šance

Hokejisté prvního mužstva HC Energie Karlovy Vary se představili na turnaji v Landshutu a nakonec si dovezli dvě výhry a jednu porážku. Střelecky se dařilo Martinu Zaťovičovi, který se dokázal prosadit ve všech zápasech. „Dokázal navázat na minulou sezonu a s jeho výkony mohu být spokojený,“ říká trenér Vladimír Kýhos v ohlédnutí za turnajem.

Jinak ale v řeči trenéra převládají rozpaky. „Během všech tří zápasů jsme si vytvořili řadu šancí. Všechny soupeře jsme mohli v pohodě přestřílet, ale ani v těch stoprocentních tutovkách jsme neuspěli. I proto jsme třeba prohráli utkání s Grazem,“ hovoří o hlavní příčině svých starostí.

Vraťme se ale k prvnímu utkání proti domácím Kanibalům, které energetici porazili 2:1. „Pro nás to byla odveta za domácí zápas, který jsme na nájezdy prohráli. Chtěli jsme jim to vrátit a myslím si, že zápas jsme měli ve své moci. Provázela nás však, stejně jako následně po celý turnaj, nízká produktivita. Měli jsme dost šancí i střel, ale gólů jsme dokázali dát velice málo.“

Ze zápasu s Landshutem se v posledních minutách stalo drama. „Domácí dokázali snížit a snažili se vyrovnat. To se jim ale nepovedlo. K takovémuto závěru ale nemuselo dojít, kdybychom… Ale to bych se stále opakoval dokola,“ ohlédl se trenér za prvním zápasem turnaje.

Druhé turnajové klání bylo hodně vypjaté a nakonec se tým Štýrského Hradce radoval z výhry 6:3. „Ani v tomto zápase jsme nevyužili příležitosti, které jsme si dokázali vytvořit. Vedli jsme 1:0 a měli přesilovku pět na tři. Nic. Navíc jsme se v dalším průběhu nedokázali vyrovnat s agresivní hrou soupeře,“ pokračoval Kýhos.

Agresivně hrané utkání se v následujících minutách zvrhlo v sérii šarvátek. „Ze začátku rozhodčí styl hry soupeře trestal, ale pak začal počet vyloučených kompenzovat. Bohužel my jsme se následně začali více starat o to, jak se s kým mlátit, než jak hrát hokej. I za stavu 5:2, když se nastupovalo do třetí třetiny, jsme si vytvořili další příležitosti, které jsme nedokázali využít. Myslím si, že i když už bychom zápas neotočili, mohli jsme jej přinejmenším zdramatizovat,“ přidal.

Střeleckého procinutní se Karlovarští dočkali alespoň v posledním utkání se švýcarským Thurgau, které porazili 5:1. „Gólů jsme však mohli dát mnohem více. Poměr střel v první třetině vyzněl jasně pro nás. Bohužel prosadit jsme se dokázali pouze jednou. Soupeř po okénku v naší obraně vyrovnal a opět jsme začali doplácet na naší nemohoucnost,“ upozornil Kýhos.

Thurgau navíc nastoupilo do utkání velice oslabené. „Nastoupili s patnácti, možná šestnácti hráči do pole. Neměli ani čtyři pětky, a to bylo po dvou hracích dnech znát. Ale o tomto zápase mohu říci, že jsme hráli dobře. Až na tu první třeinu,“ uzavřel hodnocení zápasu.

A jaké si Vladimír Kýhos z Německa přivezl dojmy? „Co mě trápí, je koncovka. Na druhou stranu jsem rád, že to přišlo teď a ne za čtrnáct dní, kdy začíná extraliga. Dalším problémem jsou díry v obraně, při rychlých brejcích soupeře. To se budeme snažit odstranit. Na druhou stranu Martin Zaťovič dokázal navázat na závěr loňské sezony a my všichni si můžeme jenom přát, aby mu to co nejdéle vydrželo,“ dodal hlavní trenér A týmu na závěr.

Související články