HC Energie Karlovy Vary

Energetici ve druhém utkání na turnaji nestačili na Novokuzněck

Metallurg Novokuzněck - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
Po výhře nad týmem Ufy v prvním utkání vstoupili do druhého zápasu na turnaji v baškortostánské metropoli Západočeši dobře. V sedmé minutě se trefil Václav Skuhravý. První třetinu tak energetici vyhráli. Do druhé také vstoupili lépe Češi. Ve druhé minutě prostřední periody se ve dvojnásobné přesilovce prosadil Petr Kumstát. O dvoubrankový náskok ale ještě stihli do konce prostřední části Karlovaráci přijít. Trefili se Černov, Jefimov a tři sekundy do přestávky i Arzamascev. To Západočechy položilo a v 54. minutě z trestného střílení po faulu Martina Zaťoviče zvýšil náskok Metallurgu Robitaille. Nakonec ještě tři minuty do konce propálil Mensatora tečovanou střelou Vladimir Loginov a uzavřel skóre na 5:2 pro Novokuzněck. „Do poloviny utkání jsme předváděli kvalitní výkon. Potom už soupeř zápas kontroloval. Nemáme se za co stydět,“ uvedl po utkání sportovní manažer Jaromír Látal.
Příprava na sezonu, Turnaj II, pá 31.8.2012, Ufa
Novokuzněck
Karlovy Vary
5:2
0:1, 3:1, 2:0
Branky a nahrávky: 25. Černov (Žafjarov), 38. Jefimov (Doll), 40. Arzamas (Mereskin, Bol), 54. Robitaille (pen.), 57. Loginov (Kagarlitskij) - 7. Skuhravý, 22. Kumstát (Pohl). Rozhodčí: Kiseljov, Kaďjrov. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 5:2.
Karlovy Vary: Mensator - Kohn, Gründling, J. Látal, Prošek, Rohan M., Parýzek, Kloz, Gulaši - Zaťovič, Pech, Kumstát, Doležal, Keith, Pohl, Košťál, Skuhravý, Zucker, Polák, Vachovec, Heřman, Rohan T.