HC Energie Karlovy Vary

V KV Areně byla oficiálně zahájena MHL

Před pondělním zápasem juniorky, která v rámci třetího kola hostila Stříbrné Lvy z Petrohradu, byla v Karlových Varech oficiálně a slavnostně zahájena Mládežnická hokejová liga (MHL). Slavnostnímu zahájení přihlíželo na tribuně zhruba 700 diváků, kteří zhlédli taneční vystoupení, efektní nástup hráčů na led a vyslechli i projevy vzácných hostů. V galerii ze zápasu s Petrohradem naleznete několik snímků z úvodního ceremoniálu.

Vše začal generální manažer Miroslav Vaněk, který diváky seznámil s novou soutěží. „Je to historická událost, protože jsme první český juniorský tým, který si zahraje jinou ligu, než tuzemskou. Navíc MHL je nejprestižnější soutěží v Evropě,“ řekl generální manažer HC Energie. „Mnoho mladých hokejistů odchází brzo do kanadsko-amerických soutěží a díky tomu, že hrajeme takto prestižní soutěž, bychom je mohli udržet u nás. Navíc je samozřejmě cílem hráče co nejlépe připravit pro extraligový tým,“ dodal Miroslav Vaněk.

Po něm na ledové ploše vystoupila taneční skupina Mirákl, která dostala hokejové fanoušky do varu. Po tomto vystoupení na ledovou plochu dorazil i ředitel Mládežnické hokejové ligy Dmitrij Jefimov. „Jsme rádi, že můžeme Karlovy Vary přivítat v MHL. Je tu skvělé zázemí a váš tým určitě zvýší kvalitu soutěže,“ řekl k vstupu karlovarské juniorky Jefimov. Při jeho proslovu už na kluzišti čekali hráči obou týmů. Ještě před samotným utkáním bylo vhozeno čestné buly, o které se společně postaral ředitel MHL Dmitrij Jefimov, hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný, prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král, jednatel a výkonný ředitel společnosti Vemex Vasilij Dinkov a majitel karlovarského klubu Karel Holoubek.

I na toto utkání dorazila velmi slušná návštěvnost a je vidět, že kvalitní juniorský hokej karlovarské fanoušky láká. „Nechyběl jsem ani na jednom utkání a musím říct, že je to parádní úroveň a na tento hokej se dá koukat. Jako fanoušek dobrého hokeje jsem rád, že se tento projekt v lázeňském městě podařilo zrealizovat, protože uvidíme nejlepší mládežnické týmy v Evropě. Navíc je to obrovská událost pro celý český hokej a určitě krok vpřed,“ řekl fanoušek Energie Rostislav Šimek z Chodova u Karlových Varů.