HC Energie Karlovy Vary

Úplně zbytečná porážka, vrtěl hlavou junior Piskoř

Junioři Energie uzavřeli blok domácích zápasů porážkou s Jaroslavlí. Znovu se tak opakoval scénář, kdy po suverénním vítězství v prvním zápasu přijde druhý den rozpačitý výkon a bodová ztráta. „Možná je to tím, že zatím s tímto dvojzápasovým systémem nemáme tolik zkušeností,“ zamýšlel se Dominik Piskoř, jenž v pátek zaznamenal dva střelecké zásahy.

Dominiku, odehráli jste relativně dobré utkání, ale nakonec nemáte ani bod…
Chtěli jsme vyhrát i toto druhé utkání s Jaroslavlí. Trenér nás upozorňoval na to, že nás čeká úplně něco jiného. Bohužel jsme si nepohlídali začátek a rychle prohrávali. Dokázali jsme sice vyrovnat, ale soupeř nám opět odskočil. To by se nám nemělo stávat. Podle mého je to úplně zbytečná porážka.

Vyrovnat jste mohli v power-play. V té jste byl téměř celou dobu na ledě, proč to nevyšlo?
Možná jsem to měl více vzít na sebe a střílet. Třikrát jsme dokázali vyhrát buly. Neměl jsem tolikrát nahrávat. Soupeř nám zachytil puk a ujel. Mrzí mě to.

Power-play jste měli ještě vylepšnou díky faulu soupeře. Hráli jste 6 na 4...
Určitě to byla naše výhoda. Měli jsme se prosadit. Osobně si ale myslím, že utkání se lámalo jinde. Ne v těch posledních dvou minutách.

Čím si vysvětlujete, že vám druhá utkání proti ruským soupeřům nevychází?
Nevím, čím to může být. Možná tím, že zatím nemáme se soutěží a tímto dvojzápasovým systémem tolik zkušeností. Nikdy jsme nehráli dvě utkání po sobě a ještě k tomu se stejným soupeřem. Trenér už z toho je na nervy, takže s tím budeme muset začít něco dělat. Pevně věřím, že příště dokážeme dvakrát doma vyhrát.

Změnila Jaroslavl oproti prvnímu utkání něco ve své hře?
Hráli podobným stylem jako první utkání. S tím rozdílem že více napadali a stříleli. V Budapešti dali pouze dvě branky a u nás jednu. Takže trochu taktiku upravili. Více stříleli. K tomu ještě musíme přičíst, že začali hrát i více do těla.

Ano, dost se přitvrdilo, viděli jsme i několik bitek. Co jste na to říkal?
Tak či onak my se musíme připravit na tento styl hry. Když dojde k bitce, tak si musíme dávat pozor na to, jak to rozhodčí bude pískat. Hráč soupeře sundá rukavice, náš hráč ne a dostanou úplně stejné tresty. Navíc dostaneme dvojku za sekání. Píská se úplně jinak, než v našich soutěžích.

Související články