HC Energie Karlovy Vary

Do Zlína pro první výhru?

Úvod do extraligy energetikům příliš nevyšel. Fakt, že během výluky do Karlových Varů nezavítá žádný hráč z NHL, nadějným vyhlídkám nepřidává. Proti svému nadcházejícímu soupeři však Energie v nevýhodě nebude. Zlínští sice usilují o Martina Erata, ale některé záležitosti se jim zatím nedaří vyřešit. Duel na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky začíná v pátek o půl šesté.
Kde sledovat utkání: Textový přenos | Video přenos

V kádru jen nepatrné změny

Během léta doznali berani jen drobných změn. Klíčové hráče si klub podržel, někteří zamířili na hostování. Citelnou ztrátou může být odchod beka Lukáše Galvase k třineckým Ocelářům. Tým naopak angažoval nadějného obránce Oldricha Kotvana. Útočné řady zůstaly prakticky ve stejném složení.

Letní přípravou prošli ševci úspěšně. Z deseti zápasů pětkrát slavili vítězství a dvakrát duel vítěze nepoznal. Občas sice zlínské hokejisty trápil velký počet inkasovaných branek, ale vše zpravidla vymazali vyšší produktivitou. Zajímavostí je, že vyjma dvou duelů hráli jen proti slovenským soupeřům.

Nový extraligový ročník začal pro žlutomodré ubojovanou výhrou nad Slavií, která doplatila na nevalnou koncovku. Na tomto problému zase ševci ztroskotali v druhém zápase. Ve Vítkovicích nevstřelili ani gól a odjeli s prázdnou. Po dvou kolech hokejové extraligy tak mají poloviční úspěšnost.

Zlínští hokejisté se pravděpodobně budou muset obejít bez své brankářské opory Luboše Hořčičky, který hájil branku v obou odehraných zápasech. Zkušený brankář se potýká s nachlazením. V brance tak pravděpodobně nastoupí Jakub Sedláček, záda mu bude krýt Libor Kašík.

Vladimír Kýhos o utkání

Energetici vyrazili do Zlína o den dříve. „Večer jsme měli večeři a šli jsme si lehnout. Ráno máme rozbruslení, oběd a po poledním odpočinku jdeme na to,“ poznamenal s úsměvem kouč Kýhos.

Sestava se o proti utkání s Třincem změní. „Musíme do toho sáhnout. Nemáme Petra Pohla, který má problémy se zády. Asi se to uspěchalo. Jirka Doležal nebude stále a na posledním tréninku nebyl ani Petr Gřegořek. Ten měl žaludeční potíže, ale za námi zřejmě dorazí,“ pokračuje.

Otázka brankařů je stále otevřena. „Ještě se poradíme po dnešním rozbruslení. Alternativy jsou, takže uvidíme,“ tají Kýhos post gólmana číslo jedna.

Ve třetí formaci spolu nastoupí Skladaný, Vachovec a Koblasa. „Nemáme lidi. na přesilovky chodit nebudou. To jsou určení jiní. Možná odehrajeme celé utkání na tři formace. Ještě uvidíme. Během oběda si definitivně řekneme, co a jak bude,“ dodává hlavní trenér.

Jak už bylo napsáno, tak ve třetí formaci nastoupí František Skladaný. „Zatím je to na zkoušku. Byl bych rád, kdybych do týmu zapadl a byl posilou. Je to ale vše jen na mě,“ přidává se staronová tvář týmu.

Taktika pro utkání ve Zlíně je jasná. „Musíme dostávat puky do brankoviště a snažit se je procpat za brankaře. Je to jednoduché. Dále musíme být důslední ve vlastním obranném pásmu,“ přidává metodu jak uspět nejen ve Zlíně, ale i v dalších zápasech.

Celá třetí formace se Skladaným musí hrát zodpovědně. „Jinak to ani nepůjde. Před zápasem si ještě sedneme a domluvíme se, co a jak. Musíme pomáhat týmu a plnit úkoly, které dostaneme,“ uzavírá.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kohn (Skuhravý, Zucker), 16. Zucker (Skuhravý) - 3. Květoň (Peterek, Zíb), 29. Růžička (Bonk), 29. Květoň (Galvas, Adamský), 38. Růžička (Hrabal, Bonk), 60. Bonk (Růžička, Hrabal)

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Burger (Malík), 38. Burger (Sloboda, Szturc), 48. Barinka (Klimek)

Vzájemné zápasy 2011/2012

10. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:3
23. kolo PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 1:0
36. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1
49. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:3 pr.

Vzájemné zápasy 2010/2011

11. kolo PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 5:3
24. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:5
37. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:4
50. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:3 sn

Související články

Reportáž | pá 21.9.2012

Energie podlehla zlínskému PSG