HC Energie Karlovy Vary

Kdyby se Hollwegovi postavil Libor Ustrnul, bylo by to lepší, zavzpomínal Petr Kumstát na bitkaře Energie

Hokejisté karlovarské Energie přehráli Plzeň 5:4. Z loňského kanonýra Petra Kumstáta se v tomto duelu stal dvorní nahrávač.

Bodovat potřebovali domácí jako sůl. Zatím se krčili na dně tabulky s jedním bodem. „Vedli jsme 2:0 a začátek byl výborný. Škoda, že se to následně strhlo do rvaček a to nás rozptýlilo. Do přestávky dokázala Plzeň srovnat,“ začal se ohlížet za zápasem.

Navíc měli hosté i další příležitosti. „Lukáš Mensator chytal výborně. Podržel nás a hodně nám pomohl. Podle mého rozhodla třetí branka, když jsme dokázali vyrovnat minutu před koncem druhé třetiny. V té třetí jsme zápas rozhodli,“ pokračoval v rozboru utkání.

Na místo za nastřílené branky si Petr tentokrát připisoval kanadské body za asistence. „To vyplynulo ze hry. Takto prostě vyšlo. Já jsem za to rád. Vyhráli jsme a Martin Zaťovič střílel branky jak na běžícím pásu,“ pochválil Kumstát práci dalších hráčů.

V minulé sezoně ležela na formaci Lukáše Pecha s Kumstátem a Zaťovičem tíha zodpovědnosti. Utkání s Plzní rozhodla právě tato útočná řada. „Jsme spokojení s tím, že jsme se dokázali prosadit. Můžeme si přát a bychom v tom pokračovali,“ usmíval se.

Vedení 2:0 Energie neudržela. Těsně před první sirénou inkasovala a do šaten se šlo za stavu 2:2. „Nechali jsme se rozptýlit tou rvačkou. Byli jsme moc nehecovaní a nesoustředili se tolik na hokej. Museli jsme se uklidnit,“ přidal.

Ryan Hollweg se dvakrát popral. Jednou s Vojtou Klozem, podruhé s Martinem Gründlingem. „Vyplynulo to ze hry. Plzeň moc dobře ví, že tento hráč to umí. Kluci se mu postavili a já je za to obdivuji. Klobouk dolů před nimi. Podle mého to bylo férové, ale jasně ukázal, že tenhle styl boje ovládá,“ uznal Kumstát i kvality plzeňského rváče.

Hned při první rvačce se v mysli několika hráčů i fanoušků objevilo jedno jméno – Libor Ustrnul. Obránce, který v minulosti hrával v Karlových Varech, byl vyhlášený rváč. Stejně jako Roman Vopat. „On byl přesně ten typ na takové věci. Uměl to a dokázal se postavit každému. Myslím si, že kdyby se potkali Libor s Hollwegem, tak by to byla pořádná bitka, která by za to stála,“ zavzpomínal Petr Kumstát.

Je dnes možná tak trochu škoda, že v týmu HC Energie není žádný takovýto drsný chlapík. „To asi ne. Spíše to bylo o tom, že se hrálo derby. Bylo to od první minuty vyhecované. Nevím, kolikrát se bude on rvát takto v jiných zápase s jinými týmy. Možná v lize nějací bitkaři jsou, ale já si myslím, že tohle vyplynulo z toho vyhecovaného derby,“ uzavřel.

Související články

Preview k zápasu | so 22.9.2012

Ovládne Energie západočeské derby?