HC Energie Karlovy Vary

Juniorka Energie hostí ve čtvrtek a pátek Čechov

Juniorka hostí ve čtvrtek a v pátek Ruské rytíře z Čechova. První utkání se hraje od 18 hodin. Páteční duel pak jako předzápas večerního souboje A týmu s Litvínovem. Tedy od 13 hodin.

Vrátíme se ale zpět k prvnímu tripu, který má juniorka za sebou. Celkem si z kluzišť soupeřů dovezla čtyři body. „Mohlo jich být více, ale také na druhou stranu jsme si nemuseli dovést nic. Spokojený jsme tak nějak z poloviny,“ naposledy se kouč juniorky vracel k první moskevské anabázi.

Cestování po Rusku bylo velice náročné. „Poznali jsme jen autobus, zimní stadion a hotel. Samozřejmě také letadlo na cestě tam a zpět. Všechno bylo zaměřené na hokej a všeho kolem naší hry. Zaměřili jsme se na bodový zisk a tom u jsme všechno podřídili,“ přidal Mlejnek.

Ve čtvrtek a v pátek se v lázeňské metropoli představí Ruští rytíři z Čechova. „Každý se nás ptá, zda bude juniorka Čechova hrát stejně jako A tým. Upřímně řečeno na to nedokážu odpovědět, jelikož to sám nevím. Možná to jsou také takoví rváči, ale možná také ne. Pro jistotu, ale na to hráče připravujeme a před samotným zápasem je upozorníme,“ varuje trenér Mlejnek.

Jak Rytíři Čechov, tak i Kapitán Stupíno se pohybují ve stejných patrech tabulky jako Energie. Takže se dají předpokládat vyrovnané zápasy. „Bude se bojovat o každý milimetr ledu. Pevně věřím, že získáme maximální počet bodů,“ přeje si Mlejnek.

Problémem energetiků je ta skutečnost, že zatím nezvládají odvetná utkání. „To je pravda, ale na druhou stranu nejsme vůbec žádná výjimka. Několikrát jsem už viděl i mezi ruskými týmy výsledky 6:0 a druhý zápas skončil 3:4. Ti co prohrají, tak se druhý den maximálně koncentrují a na utkání se připraví. Naopak na druhé straně dojde k jakémusi podcenění a proto jsou výsledky opačné,“ odhaduje Karel Mlejnek na závěr.

Související články