HC Energie Karlovy Vary

Juniorka podlehla v nájezdech Stupinu

MHL: HC Energie Karlovy Vary – Kapitán Stupino 4:5sn (1:1, 1:1, 2:2 – 0:0)
Zápas plný obratů, ve kterém byla karlovarská juniorka lepší. Těmito slovy by se dal nedělní souboj energetiků se Stupinem shrnout. Domácí vždycky vedli, ale Stupino dokázalo vedení Energie stáhnout. A to i včetně branky, která padla 68 vteřin do konce a poslala utkání do prodloužení. První prodloužení na domácím ledě nerozhodlo, a tak se šlo na nájezdy. V těch se víc dařilo Stupinu, když se v dovednostní soutěži trefili hned dva hráči hostí.
MHL, 13. kolo, ne 30.9.2012
Karlovy Vary
Stupino
4:5sn
1:1, 1:1, 2:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 9. Piskoř (Šik, Jurák), 23. Jurák (Klimíček, Piskoř), 45. Harkabus, 50. Kverka (Harkabus, Klimíček) - 16. Komarov, 36. Epimachin (Savčak, Komarov), 48. Mironov (Sazonov, Komarov), 59. Kučkin (Andrijanov), rozhodující nájezd Epimachin. Rozhodčí: Kantinov - Ondráček, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Vhazování: 33:32 Střely na branku: 34:31 Diváci: 253 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4.
Karlovy Vary: Habal – Chalupa, Klimíček, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Troška – Tomeček, Flek, Kverka, Jurák, Harkabus, Vrána, Csamango, Švec, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil
Stupino: Jakubovskij – Gončarenko, Sazonov, Lukijanov, Mironov, Šulenin, Savčak, Li, Lotenkov – Judov, Isajev, Komarov, Epimachin, Kalinin, Kučkin, Lukjanov, Pirogov, Subbotin, Andrijanov, Vorobjov, Ščerbak

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupily skvěle oba týmy a šance střídala šanci. Csamango ani Kalinin však úspěch neslavili. V deváté minutě pokoušel štěstí Švec, ale v šanci přestřelil. To Dominik Piskoř byl úspěšnější, když po 36 sekundách prostřelil Jakubovského.

Energie nadále útočila, ale několik neproměněných akcí se jí nevyplatilo. Nikita Komarov prostřelil přes obránce bezmocného Habala pod horní tyč. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

To druhá perioda začala rychleji Kučkin ve velké šanci nedal a z protiútoku poslal domácí do vedení Roman Jurák. Šancí na zvýšení náskoku měli domácí dost. Ať už to byl Zadražil nebo Sýkora, Jakubvskij držel jako skála. Pět minut do konce druhé třetiny se pak prosadil Danila Epimachin a psychická výhoda i náskok Energie byly fuč.

Vstup do třetí třetiny byl ve znamení vyloučení v obou týmech. Pykali Kučkin a Šik. Po jejich návratu se k hezké akci dostal Tomáš Harkabus a nenápadným zakončením znovu zvrátil vedení na domácí stranu. Šik mohl zvýšit náskok, když si dojel na dorážku vlastní střely, ale odkrytou branku těsně netrefil.

Flek poté dostal dvě minuty za hrubost a Kapitán srovnal. Trefil se Sergej Mironov. Pak ale měla přesilovku Energie a Jaromír Kverka po pasu od Harkabuse poslal energetiky do vedení.

Vše už vypadalo na tři body pro Energii, když mohli vedení pojistit Zadražil s Harkabusem. To se ale nestalo a po oddechovém času hostí se v chumlu před domácím brankovištěm nejlépe zorientoval Stanislav Kučkin a svou trefou poslal zápas do prodloužení.

V tom byla Energie, i díky přesilovce, o poznání nebezpečnější. Branku však domácí nevyčarovali a šlo se na nájezdy. MHL premiéra pro karlovarské mladíky nedopadla dobře, když v jejich prvních nájezdech nedali ani jeden pokus, což při dvou trefách z holí Danily Epimachina a Alexeje Subbotina znamenalo bonusový bod pro hosty ze Stupina.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): My jsme o soupeři věděli, že dává většinu svých branek z předbrankového prostoru, jehož hlídání jsme nedodrželi a z prostoru před brankou dostali tři ze čtyř branek. Dokázali jsme si vždycky vytvořit jednobrankový náskok, který jsme po individuálních chybách ztratili. Věřili jsme, že dokážeme urvat bod v prodloužení, ale to se nám, i přes velkou příležitost, kterou byla přesilovka, nepovedlo. V druhém utkání budeme víc na hráče apelovat, aby plnili své defenzivní pokyny.

Fotogalerie