HC Energie Karlovy Vary

Schusser: Hráli jsme výborně v obraně

Junioři Energie dvakrát porazili Chimik Voskresensk, a to s vynikajícím skóre 12:2, což je skvělým vysvědčením jak pro ofenzivu, tak pro defenzivu. Výbornou obrannou prací se v posledních utkáních prezentoval i Adam Schusser. Ve dvaceti zápasech MHL navíc stihl posbírat devět kanadských bodů (1+8). Právě jedenadvacetiletý bek nám po druhém duelu s Chimikem poskytl rozhovor.

Energetici odehráli dobrý zápas. Nebyl ale tak jednoduchý, jak napovídá výsledek 5:0. „ Dnes jsme hráli výborně v obraně. V důležitých situacích nás také podržel Vláďa Habal. Podařilo se nám odskočit, a pak už jsme si to jen hlídali," popisuje mladý obránce.

Podle průběhu zápasu by se mohlo zdát, že byl jednodušší než ten první. To ale Adam Schusser odmítá. „ To bych neřekl. Oni zvýšili pohyb a agresivitu, a tak to pro nás bylo spíš těžší."

Junioři už mají za sebou dost utkání, a tak možná nastal čas na porovnání Mládežnické hokejové ligy s extraligou juniorů. „ Rozhodně je to něco úplně jiného. Hráči v MHL jsou rychlejší a silovější. A na velkém kluzišti se musíte více hýbat, protože jakmile dáte někomu větší prostor, tak vám ujede," říká hráč, který nosí na dresu číslo 30.

Hráči si také musejí zvykat na náročné cestování. Na posledním tripu se například podívali do Čerepovce, z kterého je to do Karlových Varů vzdušnou čarou 1890 km. „ Postupně si na to zvykáme. Myslím, že teď už to zvládáme velmi dobře."

V příštím dvojzápase se Energie doma střetne se Spartakem Moskva, který je v Západní konferenci na druhém místě s šestibodvým náskokem na Karlovy Vary. „ Hodně se těšíme, protože nevíme co máme čekat. Teď nad někým vyhráli 8:1, takže očekáváme kvalitní zápas," uzavírá Adam Schusser.

Díky za rozhovor!

Související články