HC Energie Karlovy Vary

Junioři těsně podlehli Spartaku

MHL: HC Energie - MHK Spartak Moskva 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) Čtyři vteřiny dělily juniorku Energie od cenného bodového zisku nad jedním z favoritů západní konference. V utkání domácí nejprve ztratili jednogólové vedení, sami prohrávali a brankou Patrika Nováka se jim povedlo vyrovnat. Moskevští však v samém závěru potrestali zaváhání gólmana Energie a z prvního zápasu berou 3 body.
MHL, 21. kolo, út 16.10.2012
Karlovy Vary
Spartak Moskva
2:3
0:0, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 23. Tomeček (Harkabus), 54. Novák (Dvořák) - 29. Několenko (Kozlovskij, Krutikov), 30. Batrak (Jermakov, Medveděv), 60. Krutikov. Rozhodčí: Děmura - Ondráček, Štechmüller. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 312. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Šik, Kvapil, Dvořák, Schusser, Gombár, Troška - Tomeček, Flek, Kverka (C), Novák, Jurák, Harkabus, Vrána, Csamango, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil
Spartak Moskva: Sučkov - Kozlovskij, Vasiljev, Zemčjonok, Děmidov, Solovjov, Sorokin, Kulik, Jermakov, Alexejev - Boldin (C), Pavljukov, Ipatov, Pugovlkin, Chacej, Několenko, Medveděv, Krutikov, Ovečkin, Batrak

Komentář k utkání

Hráči obou celků vstoupili do utkání velmi opatrně a nikdo nechtěl udělat chybu. V první větší šanci se octil domácí Patrik Novák, ale z blízkosti nedokázal sklepnout puk za záda ruského brankáře. O několik málo minut později se před Habalem zjevil Chacej, ale domácí brankář si s jeho pokusem poradil. Poté toho k vidění příliš mnoho nebylo a oba celky výborně bránily. Do další šance se dostal hostující Pavel Medveděv, ale jeho střelu z těsné blízkosti opět skvěle zlikvidoval pozorný Vladislav Habal. Poté se už první třetina dohrála, a diváci se tedy branky nedočkali.

Druhá třetina začala pěkně zostra. Po dvou minutách byl vyloučen hostující Jermakov a domácí si zahráli přesilovkou hru. A tu po třinácti vteřinách také využili. Po krásné kombinaci si najel před branku Vojtěch Tomeček, který překonal hostujícího brankáře. Nutno ale dodat, že parádní přihrávkou ho našel Tomáš Harkabus. Poté diktovali domácí mladíci tempo hry, ale druhou branku přidat nedokázali. Naopak ve 29. minutě se po krásné kombinaci prosadili hosté. Na konci rychlé akce byl Archip Několenko, který uklidil puk za bezmocného Habala. A o pouhou minutu později bylo ještě hůř. Po další rychlé akci se k puku dostal Arťom Batrak, který z bezprostřední blízkosti překonal Habala a poslal Spartak do vedení. Po této brance byli aktivnější hosté, ale všechny jejich pokusy zlikvidoval výborný Habal. V poslední minutě druhé periody mohli domácí vyrovnat. Sám na ruského brankáře se řítil Jakub Flek, ale obrovskou šanci neproměnil.

Do třetí periody vstoupili lépe domácí borci, kteří se neustále tlačili před branku Spartaku. V dobré šanci se ocitl Dominik Piskoř, ale nedokázal Sučkova překonat. To se energetikům podařilo až šest minut před koncem, kdy Dvořákovu střelu dorazil do prázdné branky Patrik Novák. Poté se oba celky soustředily hlavně na obrannou činnost a vypadalo to, že v normální hrací době skončí utkání nerozhodně. Jenže čtyři vteřiny před koncem zápasu nastala nešťastná chvíle pro domácího brankáře Habala. Ten chytil nahozený puk ruského hráče, chtěl rychle rozehrát, jenže za brankou se zjevil moskevský Jevgenij Krutikov, který se černé gumy zmocnil a poslal ji do prázdné branky. Domácí už neměli čas, a první dvojzápas tedy vyhrálo mužstvo z ruského hlavního města.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): V utkání jsme podali vysoce kvalitní výkon. Myslím si, že jsme na tento duel byli po všech stránkách velmi dobře připraveni, protože jsme věděli, co od soupeře z Moskvy můžeme očekávat. Na druhou stranu se jedná o velmi kvalitního soupeře, který je druhý v naší konferenci a bod by s ním byl velmi cenný. Bohužel na konci utkání rozhodla tento zápas individuální chyba, ale to se v hokeji stává. Musíme tento zápas rozebrat a poučit se z chyb, které jsme udělali. Do zítřejšího utkání půjdeme podobně jak dnes, tedy chceme bojovat a vydřít nějaký ten bodík, protože s tímto soupeřem je každý bodový zisk nesmírně cenný. Budeme se snažit, jak to jen půjde.

Fotogalerie