HC Energie Karlovy Vary

Junioři míří do Lotyšska na dvojzápas s Rigou

V zápasech s tradičním ruským klubem Spartakem Moskva energetici dvakrát podlehli. Domácí štaci tak vzhledem k předchozím dvěma výhrám zakončili z poloviny úspěšně. K následujícímu dvojbloku zápasů zamíří karlovarští junioři do hlavního města Lotyšska, Rigy.

Název HK Riga
Založen 2009
Město Riga, Lotyšsko
Stadion Aréna Riga
Kapacita 10 300
Web dinamoriga.eu
Samotný lední hokej má v Rize dlouhou tradici, ale kluby momentálně působící ve městě s historií příliš nesouvisí. Dinamo Riga bylo založeno teprve v roce 2008 s úmyslem hrát KHL. Při této příležitosti vznikl o rok později i celek HK Riga, který tvoří farmu pro tým Kontinentální hokejové ligy a působí právě v MHL. Lotyšům se vstup do soutěže zatím příliš nevydařil, patří jim jedenáctá příčka v tabulce západní konference.

O utkání s Martinem Gombárem

Jak jste zvládli let z Prahy do Rigy? Jak se vám líbí Riga jako město?
Let z Prahy do Rigy jsme zvládli úspěšně. Poprvé jsme letěli z terminálu 2 pražského letiště. Jediné, co nás v letadle možná překvapilo, bylo to, že se nepodával oběd. Po příletu jsme se ubytovali a odjeli na první trénink do haly kousek za městem. Jinak Riga je hezké město a působí na mě příjemně, stejně jako místní lidé.

Už něco víte o soupeři?
Informace o soupeři nám sdělí trenéři na poradě. Víme, že byli na turnaji v Omsku, ale hrát jsme je neviděli. V obou utkáních můžeme očekávat silného soupeře, kterým Riga určitě bude.

Sledovali jste včera zápas A-týmu proti Kladnu?
Celé utkání jsme neviděli, ale závěr jsme stihnuli. Zápas jsme sledovali přes internet a naštěstí to dobře dopadlo.

  • Sobota 20. října: HK Riga - HC Energie Karlovy Vary 16:00
  • Neděle 21. října: HK Riga - HC Energie Karlovy Vary 16:00

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 18.10.2012

Vojta Šik: Šance na vítězství jsme měli