HC Energie Karlovy Vary

Musíme se výrazně zlepšit, říká trenér dorostu Václav Eismann

V posledních zápasech se karlovarským dorostencům příliš nedaří a to hlavně v útočné fázi. V posledním domácím utkání s pražskou Slavií prohráli dorostenci vysoko 1:5. K dalšímu utkání pojedou mladíci k derby do sousedního Litvínova, proti kterému se jim daří. Trenér Václav Eismann ale zdůrazňuje, že když se hráči nezlepší, tak v tomto duelu budou jen velmi těžko bodovat.

S pražskou Slavií jste hráli v této sezoně potřetí a potřetí jste prohráli. Čím to podle vás je?
Nevím. Nechci mluvit o nějakém komplexu, protože já na tohle příliš nevěřím, ale soupeř je proti nám vždy zarputilý a naši hráči se s agresí soupeře a s jeho způsobem hry těžko vypořádají. V tomto je podle mého názoru největší problém.

V posledních zápasech se vám nedaří střelecky. Ze tří utkání jste vstřelili pouhé čtyři branky.
Zakončení je náš dlouhodobý problém. Pokud to hráč nemá instinktivně vrozený, tak to musí o to víc natrénovat a musí být o to víc kondičně připravený. Máme obrovské rezervy, na kterých pracujeme, ale posouváme se velice pomalu.

K dalšímu utkání jedete do Litvínova. S jakým cílem na toto derby pojedete?
Budeme chtít určitě odčinit dnešní výsledkovou ostudu, ale jestli se nám to podaří, to momentálně říct nedokážu, protože tento duel je ještě daleko. Ale budeme se snažit do soboty hráče probrat z letargie.

Na Litvínov se vám ale daří. Hráli jste s ním letos dvakrát a vždy jste odcházeli z ledové plochy jako vítězové.
Ano v zápasech s Litvínovem se nám daří a určitě budeme chtít zvládnout i tento duel, který bude hodně důležitý. Ale pokud podáme výkon jako proti Slavii, tak jsou naše šance na bodový zisk velmi malé. Musíme se výrazně zlepšit.