HC Energie Karlovy Vary

V Brně bez vstřelené branky i bodů

ELH: HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Černá série energetiků se protáhla už na šest utkání, ve kterých nezískali ani bod. V Brně přitom byli energetici značnou část zápasu lepším týmem. Úřadující vicemistr však Karlovarským udělil lekci z produktivity a v poslední třetině pohodlně dokráčel ke třem bodům.
Tipsport extraliga, 22. kolo, po 12.11.2012
Kometa Brno
Karlovy Vary
4:0
0:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 28. Bičánek (Divíšek, Čermák), 44. Holec (Divíšek, Čermák), 49. Divíšek (Kováčik, Holec), 56. Koreis (Valach, Erat). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 4:0.
Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Krejčiřík - Dlouhý, Divíšek, Čermák - Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, Hořava.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Gřegořek, MacDonald, Gulaši, Gründling, Kohn, Látal, Kloz - Zaťovič, Pech, Kumstát - Polák, Doležal, Pohl - Káňa, Skuhravý, Skladaný - Košťál, Heřman, Zucker.

Komentář k utkání

V první třetině to nebylo o nějakých velkých útočných manévrech. Oba týmy čekaly několik zápasů na výhru, a tak se hrálo především ze zajištěných obran. Nicméně hosté byli přece jen aktivnější a projevilo se to také na střelecké statistice, Energie v první části Kometu přestřílela v poměru 12:4. I přes poziční převahu si však Vary nedokázaly vypracovat nějakou tutovou šanci. To Kometa měla jednu obrovskou. V 14. minutě měl Koreis v mezikruží dostatek času. Nezvolil však zakončení, nýbrž přihrávku na spoluhráče Erata, který už byl ale ve větším úhlu a poloprázdnou bránu netrefil.

V závěru úvodní části dostaly Karlovy Vary Kometu pod tlak, který měl vyvrcholit přesilovou hrou, v té se však hosté prosadit nedokázali. I když jedna kombinace byla jako z učebnice hokeje, jenže Káňa dostal přihrávku na brusle, a proto už nemohl zakončovat.

Druhá třetina se od té první příliš nelišila. Vary byly v jejím úvodu opět aktivnější, nicméně jim nepomohly ani tři přesilové hry, které v prostřední části měly. Kometa dokázala všechny útoky odrazit a sama skórovala v 28. minutě díky tvrdé střele Radima Bičánka od modré. Gól domácí hodně nakopl a Energie se musela hodně ohánět, aby neinkasovala podruhé. Nicméně hosté se rychle oklepali a dostali následně Kometu pod obrovský tlak. Dvakrát nebezpečně pálil Nosek, ale žádná z jeho střel se neuchytila.

Na velkou možnost si musely Karlovy Vary počkat až do závěru třetiny. V 38. minutě pálil Skladaný a Trvaj měl z jeho tečovanou střelou velké problémy. Karlovarský útočník se následně dostal ještě k nebezpečnější dorážce, ale ani tentokrát neuspěl. Ještě před touto šancí to zkoušel na Mensatora Holec, ale u pravé tyče bylo místo dobře utěsněno betonem.

Závěrečná třetina nabídla v hojnější míře gólovou radost, avšak pouze pro jeden tým, a tím byl ten brněnský. Už ve 44. minutě ujela Kometa dva na jednoho. Divíšek předložil přihrávku ke vzdálenější tyči Miroslavu Holcovi a tomu už stačilo jen přehodit Mensatorův beton. Tímto gólem hodně utrpěly karlovarské vyhlídky, bylo však hůře. Brno v zápase moc přesilovek nemělo, ale jednu dokázalo využít. Tomáš Divíšek tečoval úspěšně střelu Kováčika od modré.

Karlovy Vary se sice snažily o snížení, ale v zakončení se jim nedařilo. Na Trvajovi ztroskotal Gřegořek a těsně před utkáním se štěstím vyrazil brněnský brankář Noskovu bombu. Pro hosty byl nakonec výsledek velmi krutý. V 56. minutě vstřelil čtvrtý gól Komety po další teči Jakub Koreis.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (HC Kometa Brno): Soupeř hrál velice dobře, v jistých fázích hry nás podržel Jiří Trvaj. Po gólu na dva nula už jsme si výhru pohlídali. Za vítězství jsme rádi po sérii neúspěšných zápasů.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Výsledek je pro nás hodně krutý, protože první dvě třetiny jsme hráli velmi dobře. Bohužel v hokeji se bez vstřelené branky nedá vyhrát. Kluci se v koncovce hodně trápí, chybí pohoda. Tým bych chtěl pochválit za dobrou disciplinovanost.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 13.11.2012

Žemlička: Kluci mají charakter

Preview k zápasu | ne 11.11.2012

Po reprezentační pauze čeká na Energii Kometa