HC Energie Karlovy Vary

Zaťovič: Nechceme hrát na konci tabulky

V posledním utkání nestačila Energie na brněnskou Kometu, které podlehla o čtyři branky. Energetici podali v tomto duelu, kde tým poprvé koučoval Richard Žemlička, dobrý a bojovný výkon. V zápase si vytvořili i řadu vynikajících brankových příležitostí, ale přesto se vraceli do Karlových Varů bez bodů i vstřelené branky. Navzdory aktuální černé sérii Martin Zaťovič věří, že se letos vyhne účasti v play-out.

V posledním utkání v Brně jste prohráli o čtyři branky, jak byste zápas zhodnotil?
V prvním řadě bych chtěl říct, že výsledek neodpovídá průběhu hry. My jsme měli v utkání dobré pasáže, ale bohužel jsme nedávali branky a Brno ty branky dalo, takže vyhrálo.

V zápase jste měli řadu přesilových her, ale nedali jste ani jeden gól. Bylo to Kometou, nebo dobře chytajícím Trvajem?
Trvaj chytal výborně, ale těžko říct, proč se nám nedařilo v koncovce. My jsme si v mnoha šancích počínali hodně zbrkle a prostě nám to tam nepadalo. A to i z těch nejvyloženějších šancí.

Co vám k výsledkově nevydařenému utkání řekl nový trenér Richard Žemlička?
S hrou byl spokojený, protože každý hráč nechal na ledě sto procent, ale bohužel jsme měli smůlu, že jsme nedokázali vstřelit úvodní, nebo pak alespoň vyrovnávací branku. Zápas by se pak určitě vyvíjel jinak. Ale bohužel to tak nebylo a v závěrečné periodě jsme ještě třikrát inkasovali.

V Brně jste odehráli dobré utkání. Budeme z tohoto duelu vycházet i do dalších?
Určitě ano. Musíme, protože nechceme hrát na konci tabulky. My se pokusíme zvednout a dostat se do té osmičky, nebo alespoň desítky. Ve Varech už prostě nemůže hrát play-out, takže musíme zabrat.