HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci podlehli po samostatných nájezdech Kladnu

St. dorost: HC Energie Karovy Vary - HC Kladno 2:3sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Starší dorostenci podlehli Kladnu, když o bonusovém bodu musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Karlovarští se za celý zápas nedokázali dostat do vedení. Šance na výhru držel gólman Harakal, v nájezdech ho ale dvakrát překonal Křepelka, a tak si energetici připisují jen bod. Góly domácích vstřelilo duo Petrov - Rubeš ( na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 20. kolo, so 17.11.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
2:3sn
1:1, 0:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 6. Petrov (Vaněk, Janata), 49. Rubeš (Molnár) - 6. Kružík (Litera, Sklenička), 48. Křepelka (Slánský), rozhodující sam. nájezd Křepelka. Rozhodčí: Zubzanda - Havelec, Belko. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Harakal - Šafář (A), Vaněk, Bláha, Priškin, Michálek, Rulík, Veverka (C) - Klíma, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Janás, Hroch (A), Petrov, Osmík, Janata, Hubáček
Kladno: Vladař - Matula, Zajíc, Sklenička, Šanda, Špaček (A), Hulcr - Seidl, Slánský, Křepelka (C), Kružík, Christl (A), Litera, Macháček, Kuzďas, Kaprál, Hoffmann

Komentář k utkání

Zápas začali aktivněji energetici, v první vážnější šanci se ale objevil Křepelka, jehož střelu domácí gólman s problémy vyrazil. V čase 5:06 už ale nestačil na dorážku Daniela Kružíka, který poslal puk z úhlu do sítě. Jen o 43 sekund později se ale ke kotouči dostal Daniel Petrov, a vyrovnal na 1:1. Mírně aktivnější byli hosté, při skrumáži před brankou dorážel Křepelka, Harakal si ale poradil.

Hned v úvodu druhé části se v zajímavé přiležitosti ocitl Molnár, brankář však jeho bekhendový pokus vyrazil. A vzápětí ho zachránila branková konstrukce. Kladenští se zase mohli dostat do vedení po hrubých chybách domácích beků, kteří jim občas puk servírovali jak na stříbrném podnose. Harakal ale chytal spolehlivě, Christl pro změnu pálil nepřesně. Karlovarští hráli několik přesilovek, nedokázali ale využít ani zkrácenou početní výhodu pěti proti třem.

Do vedení se nakonec znovu dostalo Kladno, když se z pravého kruhu trefil Petr Křepelka. Ani tentokrát ale hosté náskok moc dlouho neudrželi. Jen 38 vteřin. Pak se do šance dostal Tomáš Rubeš, a znovu srovnal krok. Otočit vývoj zápasu mohl Osmík, sám před Vladařem ale neuspěl. Dalšího gólu už se diváci nedočkali, a to ani v prodloužení.

Rozhodnout tak musely samostetné nájezdy. Za Energii se trefil jen Vaněk, kdežto Harakala překonal Petr Křepelka hned dvakrát, a zajistil tak svému týmu bod navíc.

Fotogalerie