HC Energie Karlovy Vary

Bavíme se hokejem, vzkazuje z Běloruska junior Kohout

Junioři Energie se vezou na vítězné vlně. V Bělorusku získali ze tří zápasů 9 bodů, a prožívají tak svůj zatím nejúspěšnější trip. „Věřím, že ho v pondělí zakončíme dalším vítězstvím,“ hlásí z Bobrujsku útočník Martin Kohout.

Jak hodnotíte první zápas s Dinamem?
Myslím si, že to byl hodně vyrovnaný zápas a pro diváky určitě atraktivní, protože se střídala jedna šance za druhou. Na konci první třetiny jsme využili přesilovku, a to nás ohromně nakoplo. Myslím si, že to byl klíčový moment utkání, potom jsme přidali druhou branku a už jsme si to jenom pohlídali do závěru. I když to soupeř trošku zdramatizoval. Dnešní výhru jsme si vybojovali.

Jak vidíte své šance do zítřejší odvety?
Myslím si, že to bude ohromě těžké. Dinamo hraje doma a chodí tu na ně dost lidí, takže si nebudou chtít dovolit prohrát i podruhé. Ale my je zdoláme znovu, ať to stojí, co to stojí.

Zdá se, že trip po Bělorusku tým zastihl ve formě. Vyhráli jste zatím všechny zápasy…
Je to jeden z našich nejvydařenějších tripů. Už jen doufám a věřím, že ho v pondělí zakončíme vítězstvím a odvezeme si domů plný počet bodů.

Jak se vítězná série odrazila na atmosféře v kabině?
Po třech vyhraných zápasech je nálada skvělá, všichni se hokejem baví a to je hlavní.

Jak se vám líbí Bělorusko jako země?
Minsk je krásné město. V Bobrujsku už je to trošku horší ale zase je tu hezčí stadion a obrovské zázemí, takže ty výkony už prostě musí přicházet.

Jak jste spokojený se stravou, kterou vám pořadatelé připravili?
Je to tady určitě lepší než v Rusku. Někdy je to horší někdy lepší, ale jinak jsem spokojený.

Chtěl byste na závěr něco vzkázat domů?
Chtěl bych poprosit fanoušky, aby na nás i nadále chodili. Podpora domácího publika je důležitá, takže doufám, že nás v sobotu přijdou podpořit proti Minsku. Děkujeme!