HC Energie Karlovy Vary

David Zucker se stačil poprat a dát gól

Jedním z hrdinů nedělního vítězství, jaké KV Arena nepamatuje, se stal i útočník David Zucker. Do statistik zápasu se zapsal jak vstřelením branky, tak neproměněným trestním střílením a vítězstvím v osobním souboji s Milanem Michálkem.

Davide, nabízí se otázka, proč to takto nejde v každém zápase?
V minulých zápasech nám to tam nepadalo. Tentokrát jsme měli na druhou stranu štěstí a spadlo nám tam všechno. Nejdůležitější podle mého byly přesilové hry, které jsme dokázali využít a šlo to celkem samo. To nám v předchozích zápasech nevycházelo. Já jen doufám, že jsme se nevystříleli na řadu zápasů dopředu.

Vítězství 8:0 nad Budějovicemi je vůbec vaše nejvyšší v KV Areně. Co na to říkáte?
To jsem ani nevěděl. Já bych byl spokojený, kdyby nám to tam takto padalo pořád. Třeba by těch branek mohlo být i o polovinu méně. Hrajeme výborně dozadu a máme vynikajícího brankáře. Takže si myslím, že by nám ta polovina branek stačila na to, abychom vyhrávali.

Skóre mohlo být i vyšší, neproměnili jste dvě trestná střílení. Třeba to vaše...
Na tréninku jedu normálně, udělám kličku a ono to vyjde. V extralize se snažím jednoduše zakončit, ale nevychází mi to. Musím to samozřejmě zlepšit. Nájezdy se musí proměňovat.

Co jste si řekli po druhé třetině za rozhodnutého stavu? Byla cílem desítka?
Řekli jsme si, že budeme využívat všechny situace, které se nám vyskytnou. Naším cílem ale bylo především se nezranit. Pár zákroků bylo za strany hostí dosti nešetrných, takže jsme museli být stále ve střehu a hrát na sto procent. Zdálo se mi, že někteří hráči Budějovic vývoj zápasu příliš neskousli.

Kde se ve vás vzala odvaha postavit se vyššímu Michálkovi?
Já jsem se sním nechtěl prát. Jen jsem ho chtěl odstrčit od našeho brankaře. Zbytečně mu sundal masku. Snažil jsem se ho odstranit tak, abych si nesundal rukavice. Nechtěl jsem dostat trest do konce utkání. On je ale shodil a když je vyšší, tak jsem se musel dostat pod něj. Nechtěl jsem dostat nějakou ránu. Takže jsem se mu vyhýbal a strhl ho na zem.

Jako rváče vás ale příliš neznáme. Na jakou předešlou bitku si pamatujete?
Jednu jsem měl v Rakousku při přátelském zápase. Tam jsem se ale zranil sám, když jsem padl obličejem na led. Co se týče extraligy, tak to snad bylo první rok s Vencou Benákem. Ale oba jsme měli rukavice, takže to nebylo tak hrozné.

Myslíte, že dneškem trápení střelců skončilo?
Kéž by, ale to se teď asi nedá říct. Já mohu jen doufat, že se nám podařilo prolomit tu střeleckou smůlu. Jednoduše. Bude nám to padat a to nejen prvnímu útoku. Musíme se přidat i my ostatní. Nemůžeme spoléhat jen na první pětku.

Dnešní zápas byl tou nejlepší pozvánkou pro diváky na další zápasy, že?
Ano. Ať už s Kladnem nebo s Plzní nám diváci hodně pomáhali. Rádi bychom je přilákali i na další soupeře a ukázali jim, že hokej hrát umíme. Jsou našimi tahouny a ženou nás do předu. Umí nám vytvořit toho šestého hráče na ledě.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 26.11.2012

Michal Vachovec střílí góly v A-týmu i MHL

Preview k zápasu | so 24.11.2012

O šest bodů s Jihočechy