HC Energie Karlovy Vary

Juniory čeká ruský MHK Chimik

V dalších bojích Mládežnické hokejové ligy čeká na juniory HC Energie cesta do daleké Moskvy. Na periferii ruské metropole ve Voskresensku čeká energetiky dvojutkání s Chimikem, proti kterému se jim letos zatím dařilo. Zápasy startují ve čtvrtek a pátek vždy v 15:30 českého času.

Energetici po nepříliš povedeném vystoupení před domácím publikem chtějí napravit reputaci proti celku na 11. místě tabulky západní konference MHL. Junioři se s tímto týmem setkali už na domácí půdě v karlovarské KV Areně a bilance, co se týče vzájemných zápasů, je velice slibná. Juniorský výběr Energie dvakrát deklasoval ruského „Chemika“ výsledkem 7:2 a 5:0. I kvůli této bilanci je karlovarský výběr pasován do role favorita nadcházejících dvojzápasů.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

19. kolo Energie - Chimik 7:2
20. kolo Energie - Chimik 5:0
43. kolo Chimik - Energie od 15:30
44. kolo Chimik - Energie od 15:30

Chemikům se v této sezóně zatím moc nedaří. Ze 44 utkání nasbírali „jen“ 61 bodů a na osmou postupovou příčku, zaručující play-off, je dělí devět bodů na osmý Petrohrad. Dá se proto očekávat, že nadcházející dvojzápas bude pro energetiky o dost těžší, než utkání, která se sehrála v říjnu před domácím publikem. Chemiky dopředu požene ta největší motivace.

Energie je celek favorizovaný. I přes slabé bodování během uplynulých čtyř zápasů s Rigou a Rudou Armádou, ve kterých junioři dokázali získat jen tři body, je výběr Karla Mlejnka podporován nejlepší obranou v soutěži. A produktivita také není nejhorší. 3. místo v tabulce západní konference si energetici vystříleli se 127 brankami. Toto číslo patří do vyšších pater týmových statistik v celkové soutěži.

Špatná forma se u ruského celku promítá i v bodových ziscích. Z posledních čtyř utkání, které chemici odehráli ve venkovním prostředí, dokázali utržit jen pět bodů z možných dvanácti. Proti Stříbrným Lvům sice jednou dokázali zdramatizovat utkání a poslat ho až ke samostatným nájezdům. Ty ale nedokázali zvrátit ve svůj prospěch. Samostatné nájezdy čekaly na hráče Voskresensku i v nadcházejícím utkání proti Lokomotivu. Ani zde se ale nedokázal celek z Moskvy prosadit. Tříbodový zisk tak přišel až v odvetném duelu. MHK Chimik získal plný bodový zisk za těsnou výhru 5:4!

Poslední zápasy MHK Chimik Voskresensk

Stříbrní Lvi Petrohrad - MHK Chimik Voskresensk 8:7
Stříbrní Lvi Petrohrad - MHK Chimik Voskresensk 4:3sn
Loko Jaroslavl - MHK Chimik Voskresensk 3:2sn
Loko Jaroslavl - MHK Chimik Voskresensk 4:5

Lídři bodování MHK Chimik Voskresensk

Artěm Fedorov: 64 b (22 + 42)
Krivchenko Yegor: 38 b (20 + 18)
Alexej Mitrofanov: 38 b (12 + 26)

První zápas s Voskresenskem začíná ve čtvrtek 17.1. od 15:30 SELČ. Průběh utkání můžete sledovat v on-line přenosu.

Související články