HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská stará garda hrála v Ústí

V exhibičním sobotním utkání se utkala Garda Slovanu, tzn. někdejší ústečtí hokejisté, s bývalými hráči Karlových Varů. Hrálo se třikrát patnáct minut čistého času, vyloučení byla minutová, vstup na zápas byl zdarma. Duel nakonec lépe ovládli žlutomodří, kteří nad Západočechy zvítězili poměrem 8:2.

19. 1. 2013, 20:15 hod.

Garda HC Slovan Ústečtí Lvi - Garda HC Energie Karlovy Vary 8:2 (3:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Morvay (M. Nerad, Hanzl), 11. Hanzl (R. Trončinský),
12. R. Trončinský, 17. Hanzl (R. Trončinský, K. Svatoš), 26. Panovský (Hudec, Stehlík), 32. Hudec, 43. M. Nerad z TS, 44. Hudec (Stehlík) - 28. Hodek (Martin Černý), 45. Knápek (Kovařík, Krejbich). Rozhodčí: Lukáš Místecký, Richard Ptáček. Vyloučení: 2:1, navíc Jílek (KVA) TS [HÁK]. Bez využití. Diváci: 250. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1, 8:2. Zakázaná uvolnění: 3:1 (1:1, 1:0, 1:0). Ofsajdy: 0:1 (0:0, 0:1, 0:0). Vyhraná vhazování: 18:15 (3:6, 8:6, 7:3).


HC Slovan Ústečtí Lvi: Radek Ptáček (25. Volf) - I. Svatoš, K. Svatoš, Strnad, Voborník, D. Nerad, Hnízdo - M. Trončinský, R. Trončinský, A. Hanzl - Panovský, L. Stehlík, Hudec - M. Morvay, Richard Černý, M. Nerad.

HC Energie Karlovy Vary: J. Bednář - Píša, Lintemer, P. Hodek, Praveček, Štegi, Jílek - M. Černý, Hylas, Robert Černý - Knápek, Kovařík, Krejbich - Vaculík, Polák, Naumov.

Komentář k zápasu

Na úvodním vhazování byli úspěšnější domácí hokejisté, o první střelu utkání se ale ve druhé minutě zasloužil karlovarský Robert Černý. Útočník hostů mířil z levého kruhu mimo. Na první vážnější šanci si muselo 250 diváků počkat do čtvrté minuty, kdy měl sám na Radka Ptáčka namířeno opět Robert Černý. Ve finální fázi hostující bruslař z ofenzivy nechal vyniknout maskovaného muže Ústeckých Lvů, který akci zlikvidoval skluzem. Za sto čtyřicet sekund orazítkoval Panovský tyč, o dalších čtyřicet vteřin později slavili již žlutomodří úspěch. Přečíslení dva na jednoho využil MARTIN MORVAY, jenž uklidil touš do odkryté části branky - 1:0. Krátce poté měli Ústečtí výhodu přesilové hry, nebezpeční ale nebyli. Podruhé zachránila tyč karlovarského hájce svatyně v závěru jedenácté minuty, puk ale dorazil za brankovou čáru ANTONÍN HANZL - 2:0. Díky opětovnému důrazu na brankovišti navýšil vedení o dalších dvaatřicet sekund později RADEK TRONČINSKÝ - 3:0. Další tutovou šanci spálil Robert Černý, jenž se octl opět v samostatném úniku. V tomto případě zaúřadovala hůl Radka Ptáčka, která kotouč útočníkovi Energie vypíchla. Také hráči Slovanu se octli v brejkové situaci, se zakončením mezi betony však neuspěl David Nerad. Úvodní patnáctiminutovka skončila lépe pro domácí, po pětiminutové pauze bez úpravy ledu bylo na programu druhé dějství.

Do třetiny s pořadovým číslem dvě vstoupili lépe hokejisté Ústí nad Labem, nahození Radka Trončinského usměrnil v 17. minutě za záda Jana Bednáře ANTONÍN HANZL - 4:0. Další momenty nabídly poklidný hokej, až ve 22. minutě byl opět k vidění brejk. Martin Černý si ale vylámal zuby na pozorném Radku Ptáčkovi, který o tři minuty později přenechal s čistým štítem místo v brankovišti zkušenému Jiřímu Volfovi. Jiří Volf mohl po chvilce sledovat pátý zásah do sítě Karlových Varů, o který se z prostoru mezi kruhy zasloužil ROBERT PANOVSKÝ - 5:0. Nerozchytaný severočeský brankář pustil za svá záda pokus PETRA HODKA ve 28. minutě - 5:1. Ještě na závěr prostřední třetiny poměřil síly v samostatném úniku Richard Černý s Janem Bednářem. Posledně zmiňovaný vzešel ze souboje šťastnější. Po patnáctiminutové přestávce s úpravou ledu následovala závěrečná část.

V samotném úvodu třetí patnáctiminutovky se prosadil JOSEF HUDEC dělovkou o tyč - 6:1. Po následující minuty hru kontrolovali domácí, ale i ústecký gólman Jiří Volf musel čelit několika jedovkám. Například proti střeleckému pokusu Lukáše Vaculíka se Jiří Volf prezentoval efektivním semaforem. Z protiútoku mohli udeřit Lvi, ale vynikající zákrok brankáře Jana Bednáře na opačné straně zmařil jejich šance. Se čtyřicátou minutou si v početní výhodě mohly zahrát i Karlovy Vary. Z bezprostřední blízkosti neuspěl kapitán Miroslav Hylas. K jiným brankovým příležitostem defenziva domácích Energii nepustila. Ve 42. minutě neskočil Bednář Panovskému na bekhendový blafák, za necelou minutu nařídili rozhodčí za hákování Tomáše Jílka trestné střílení. Legendárním nájezdem Roberta Kysely proti Petru Břízovi se nechal inspirovat MARTIN NERAD, jenž nakonec se svou penaltou uspěl - 7:1. O další půl minutu později obdržel dvouminutový trest Karel Svatoš a Karlovarští tak dostali příležitost zahrát si druhou přesilovku. Tlaku ale hokejisté Slovanu odolali, naopak současně se skončením trestu pro obránce Lvů se poosmé trefili, když z další brejkové situace nedal šanci Janu Bednářovi JOSEF HUDEC - 8:1. Třicet jednu sekundu před koncem řádné hrací doby ještě kosmeticky upravil skóre z dorážky hostující PETR KNÁPEK - 8:2.

Ohlasy hráčů

Josef Hudec (levé křídlo HC Slovan Ústečtí Lvi): Byli jsme lepší. O našem vítězství rozhodla naše souhra, taktická porada před zápasem a rozcvičení. Se třemi kanadskými body jsem spokojen, zapíšu si to do deníčku, byl to můj nejlepší zápas kariéry (smích; pozn. red.). Atmosféra byla suprová, diváci fandili, byl jsem překvapen.

Jan Bednář (brankář HC Energie Karlovy Vary): Soupeř byl lepší, rychlejší, hokejovější, my jsme závěr nezvládli fyzicky. Nejsem spokojený se svým výkonem, některé góly beru na svůj vrub. Nevytvořili jsme si dostatek brankových příležitostí, se dvěma brankami se vyhrát nedá. Robert Černý mohl vstřelit dvě branky, bohužel mu nepřálo štěstí. Divákům se utkání muselo líbit, pro ně jsme to hráli, tak snad se to nějak povedlo. Atmosféra byla super.