HC Energie Karlovy Vary

Mariška a Kverka z Moskvy: Šest minut nás stálo body

Šest minut hrůzy. Tak by mohli nazvat energetici rozmezí mezi 22. a 28. minutou pondělního zápasu na ledě Spartaku Moskva. Karlovaráci inkasovali v inkriminovaném čase tři branky a i když Šik s Harkabusem ještě stáhli vedení domácích na jednobrankové, závěrečné vyrovnání nepřišlo. Energie tak ze zápasů se Spartakem vyšla naprázdno. Po utkání se asistent trenéra Tomáš Mariška a kapitán týmu Jaromír Kverka ml. rozpovídali nejen o zápase samotném.

Asistent trenéra Tomáš Mariška

Bylo druhé utkání se Spartakem lepší?
Pro nás ano, rozhodlo ale to, že jsme se špatně koncentrovali na hru v první polovině zápasu. Toho domácí využili, dali tři rychlé branky v úvodu druhé periody a my jsme měli rázem co dohánět. V druhé části utkání jsme hráli dobře, kluci kvalitně bruslili a víc stříleli. Zejména ve třetí třetině jsme předvedli výkon, za který bychom si alespoň bod zasloužili. Dotáhnout náskok domácích se nám však nepodařilo. Musím pogratulovat domácím za výborný výkon.

Jak hodnotíte trip do Moskvy a okolí?
Ve čtyřech domácích utkáních z úvodu roku 2013 jsme získali pouhé tři body, a tak jsme chtěli vybojovat nějaké výhry na venkovních hřištích. Po pěti bodech z Voskresensku to vypadalo velmi slibně, ale bohužel se nám nepodařilo získat žádné body se Spartakem, což nás velmi mrzí. Náš cíl je se dostat do play-off, to je to hlavní a my doufáme, že hned v dalších domácích utkáních získáme nějaké body a přiblížíme se tím našemu cíli.

Jak byste zhodnotil Voskresensk a Spartak?
Každý zápas bude po Novém roce velmi těžký, každý tým chce do play-off. Musíme hrát tak, jako před Vánoci, koncentrovat se na hru a bojovat.

Kapitán Jaromír Kverka

I pro vás stejná otázka: Bylo druhé utkání se Spartakem lepší?
Hráli jsme rozhodně lépe než v tom prvním, ale bohužel se nám nepovedl vstup, když jsme inkasovali hned po 16 vteřinách hry. Tým se ale zlepšuje a nabývá na síle, kterou mezi svátky ztratil. Myslím si, že doma už budeme s SKA a Čerepovcem hrát v takové pohodě, v jaké jsme hráli v prosinci.

Mrzí vás neproměněné šance?
Ke konci utkání jsme měli hodně šancí, ale brankař pochytal všechny naše šance. Trenér nás za to v kabině pěkně zdrbal. Bohužel jsme si to zasloužili, měli jsme hrát lépe.

Celkově jste s tripem spokojen?
Byl to velmi těžký výjezd. Podařilo se nám vyhrát dvě utkání, ale měli jsme si odvézt i nějaké body z ledu Spartaku.

V neděli jste po svém utkání šli na zápas týmu Spartaku v KHL. Tomu se podařilo 6 sekund do konce třetí třetiny vyrovnat, chtěli jste je napodobit?
Chtěli, ale nepodařilo se. Celkově se nám jako týmu velmi KHL líbila a i samotné sledování pro nás bylo cennou zkušeností.

Jak vidíte vaši pozici v tabulce?
Po svátcích jsme do soutěže vstoupili špatně, ale postupně se zlepšujeme. Teď budeme hrát čtyřikrát doma a cíl je jasný: 12 bodů. Bylo by skvělé být na konci sezony mezi první čtyřkou a začínat play-off doma, ale to už je jen detail. Pro nás je důležité si účast ve vyřazovacích bojích zajistit!

Související články