HC Energie Karlovy Vary

Kverka hattrickem pokořil SKA

MHL: HC Energie - SKA-1946 3:2 (1:0, 1:1, 1:0)
Po vítězství staršího dorostu a A-týmu korunovali úspěšný pátek pro karlovarské barvy také junioři. Těm v konfrontaci se sousedem v tabulce z Petrohradu výrazně pomohla střelecká forma kapitána Jaromíra Kverky, který obstaral všechny tři domácí trefy. Energie tak na čtvrté příčce Západní konference vystřídala právě Petrohrad.
MHL, 47. kolo, pá 25.1.2013
Karlovy Vary
SKA-1946
3:2
1:0, 1:1, 1:0

Komentář k utkání

Do úvodní třetiny utkání mezi domácí Energií a hosty z Ruska - SKA Petrohrad vstoupil o dost aktivněji domácí celek. Hosty navíc srážela nedisciplinovanost, jedno z jejich vyloučení dokonce vedlo k prolomení bezbrankového stavu. Skóroval domácí kapitán Jaromír Kverka v 15. minutě po krásné přesilovkové spolupráci mezi Jiřím Klimíčkem a Vojtěchem Tomečkem. Kverkova branka byla jediná, kterou diváci v KV Areně mohli v první třetině zhlédnout.

Druhá třetina byla o něco svižnější, protože se do útočné hry zapojil více i celek z Petrohradu. To se také odvíjelo od výsledku signalizovaném na kostce. V 28. minutě se Tichonovovi naskytla šance vystřelit od modré, a ruský obránce neomylně poslal střelu přímo do levého horního růžku. Karlovy Vary zareagovaly už v 34. minutě a po krásném sólu Vojtěcha Tomečka se o nahrávku u tyče přihlásil Jaromír Kverka, který neměl se střelou do odkryté branky problém. Po druhé třetině tak svítil na kostce stav 2:1.

Začátek třetí třetiny přinesl Energii další šanci ke skórování. Nedisciplinovanost hostí vedla ke hře pět na tři, energetici ve 42. minutě předvedli pohlednou kombinaci a po finální přihrávce od Vojtěcha Tomečka si Jaromír Kverka opět na druhé tyči vystřelil hattrick! Následujících dlouhých třináct minut se hra přelévala z jedné strany na druhou. Výraznější šancí bylo pomálu a téměř všechny střely, které letěly na brankáře, nenadělaly výraznější problémy. Drama odstartovala až 56. minuta. K zakončení se po vyhraném souboji dostal Alexandr Barabanov a střelou z bekhendu trefil volný prostor mezi Habolovou lapačkou a tyčí. Až do samotného konce utkání pak byla vidět snaha Petrohradu o vyrovnání, energetici však ubránili i power-play SKA. Domácí tak z utkání vytěžili tři důležité body.

Fotogalerie

Související články