HC Energie Karlovy Vary

Bicek: Pokud chceme postoupit, musíme dál vyhrávat

Útočník Jiří Bicek si sice žádný kanadský bod v utkání se Slavií nepřipsal, ale i on se lvím podílel na výhře Energie 2:0. „Ubránili jsme to,“ radoval se po zápase.

Jirko, vítězné tažení Energie pokračuje, můžete být v kabině spokojení...
Díky bohu, že pokračuje. Před časem jsme si řekli, že máme před sebou deset zápasů a pokud chceme postoupit, tak jich musíme co nejvíce vyhrát. Dva jsme zvládli, ale dalších osm je před námi. Teď ale musíme vítězství nad Slavií hodit za hlavu a soustředit se na další utkání. Stačí, když se nám podaří přenést do dalších bojů pozitiva a energii, kterou teď máme.

Asistent Jaromír Kverka uvedl, pokud se má přemýšlet o play-off, tak se musí z deseti utkání vyhrát sedm…
To mají spočítané trenéři. My jako hráči nic nepočítáme. Záležet bude i na tom, jak hrají další týmy. My se ale musíme zaměřit sami na sebe a vyhrávat. V každém utkání musíme chtít tři body. Uvidíme po 52. kole, co bude.

Porazili jste Slavii 2:0, ale bylo to hodně vydřené, vybojované a především ubráněné…
Taková už budou všechna utkání. Přirovnal bych je k play-off. Všem jde momentálně o hodně a každý potřebuje body. Tabulka je nesmírně vyrovnaná, a kdo se chce vyhnout play-out a potažmo baráži, ten musí sbírat body. Slavia hrála nepříjemný útočný systém. Na druhou stranu my jsme měli připravenou obranou hru, která se nám vyplatila.

Co podle vás rozhodlo utkání?
Těžko říci. Oba celky bojovaly. Nemůžeme Slavii sebrat kredit, že nehrála. Naopak. Nám se podařilo vstřelit nějaké branky, a to rozhodlo. Samozřejmě také nám hodně pomohl Tomáš Závorka, který chytal opravdu výborně. V těžkých chvílích, když nás hosté točili, nás podržel.

S trochou nadsázky to vypadalo, že jste čekali jen na power-play Slavie, abyste jí takzvaně dorazili…
No možná, že ano (smích). Teď vážně. Na 1:0 se zápasy málokdy vyhrávají, a když ano, tak se musí podat stoprocentní výkon. Bojovali jsme až do konce a vyplatilo se nám to.

Tabulka je hodně vyrovnaná. Ve své podstatě ani první Plzeň nemá nic jistého. Vidíte to stejně?
Je to tak. Je to tím, že u některých týmů hráli kluci z NHL. To ty týmy nakoplo. Na druhou stranu jsou také celky, kterým se dařilo a teď jsou v krizi, jako Plzeň. Mužstva, která se celou dobu držela dole, se teď dotahují. Nikdo nemá nic jisté. Bylo by lepší, kdybychom měli osmdesát bodů a hráli trochu v klidu. Ty ale má teď jen Plzeň, která si prochází krizí.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 27.1.2013

Pech překonal rekord Róberta Tomíka

Preview k zápasu | so 26.1.2013

Energie doma přivítá rozjetou Slavii