HC Energie Karlovy Vary

Verva potvrdila domácí formu

ELH: HC VERVA Litvínov - HC Energie 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) Vítězná šňůra energetiků skončila v Litvínově. V podkrušnohorském derby doplatili na častou hru v oslabení, sami se naopak k ohrožení Francouzovy branky dostávali jen zřídka. Jedinou trefu Energie zařídil Václav Skuhravý.
Tipsport extraliga, 45 (Fanda), čt 31.1.2013
Litvínov
Karlovy Vary
4:1
1:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4. Ručinský (Majdan, Lukeš), 29. Hübl (Lukeš, Kubát), 33. Hübl (Ručinský, Lukeš), 36. Smolka - 12. Skuhravý (Zucker). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:0. Diváci: 4105. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Zeman, Stříteský, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Bojer, Smolka, Baláž
Karlovy Vary: Závorka - Nosek, Prošek, J. Látal, Gulaši, Kloz, Grman - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Roman Vlach, Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný - od 30. navíc V. Polák

Komentář k utkání

Energie zavítala na Zimní stadion Ivana Hlinky ve snaze o prodloužení série 3 zápasů s plným bodovým ziskem. Svěřenci trenéra Žemličky tušili, co je ve stařičké aréně čeká, avšak nápor Litvínova se jim odrazit nepodařilo. Nosek seděl na trestné lavici přesně 32 vteřin a nenápadnou akci dokázal v branku přetavit litvínovské matador Martin Ručinský. Trochu symbolicky tím předznamenal vývoj utkání. Karlovarští se dokázali rychle oklepat a nepustili Vervu do většího trháku. Při druhém vyloučení na straně Litvínova si Energie vypracovala dlouhý zámek a 2 vteřiny po návratu Bojera se přesně umístěnou střelou prosadil Václav Skuhravý. To bylo z první třetiny gólově vše a do druhé fáze se šlo od začátku.

Domácí se ve druhé části dokázal lépe přizpůsobit tvrdému metru rozhodčích a z menšího počtu vyloučených začali těžit svou výhodu. Látal zasáhl soupeře nešťastně od obličeje, kde mu způsobil menší krvavé zranění, za což byl odměněn 4 minutami trestu a Hübl si vzal slovo na pravém kruhu, odkud propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí lídr kanadského bodování úřadoval i v další přesilovce, kdy po šarvátce Rapáče se Skuhravým dostala trest i hráčská lavice energetiků a dvoubrankové vedení bylo na světě. Všechno ještě těsně před přestávkou zpečetila čtvrtá řada domácích, když chybu v rozehrávce Energie trestal Smolka.

Ve třetí třetině byla na Západočeších vidět obrovský snaha, které však bylo snad až moc. Nervozitu z hole nedokázal setřást ani jindy přesný střelec Lukáš Pech, který to několikrát zkusil přes důraznou obranu Litvínova, ale žádný z vystřelených kotoučů si cestu mezi tyče nenašel. V padesáté minutě mohl dát povel k útoku Košťál, jehož formace byla ve třetí části asi nejaktivnější. Po parádním zisku kotouče si zkušený forvard vyměnil kotouč se Zuckerem, který mu jej vrátil před odkrytou klec ale Jan Košťál v rozhodující chvíli nastřelil pouze hůl vracejícího se obránce, která jediná kryla odkrytou svatyni domácího gólmana. Energie měla ještě v závěru možnost přesilové hry, avšak s tříbrankovým mankem se trenér Žemlička ani nepokusil o power play.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (HC VERVA Litvínov): Věděli jsme, že Karlovy Vary jdou poslední zápasy nahoru a hrají velmi dobře. Pořádně jsme se na to připravili. Nezačali jsme sice dobře, stačila jedna malá chyba a už to bylo 1:1. Rozhodli jsme ve druhé třetině v přesilovkách. Jsme rádi, že jsme tu třetí třetinu v klidu dohráli a nezdramatizovalo se to. Potřebovali jsme jen, abychom nefaulovali.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): První třetinu jsme neodehráli vůbec špatně, stav 1:1 byl pro nás dobrý. Věděli jsme, že Litvínov má velmi dobré přesilovky. Připravovali jsme se na to, bohužel se nám to nepovedlo. Nechali jsme se párkrát vyloučit a tam se to utkání zlomilo. Dostali jsme vlastně všechny tři první góly v přesilovkách. V našich přesilových hrách jsme si nevytvořili prakticky žádnou šanci a myslím, že to rozhodlo.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 1.2.2013

Skuhravý: Tři góly v přesilovkách rozhodly

Preview k zápasu | st 30.1.2013

Energie míří pro další body do Litvínova