HC Energie Karlovy Vary

Junioři míří opět do Ruska. Přivítá je Čechov

Čtyři zápasy v domácím prostředí a padesátiprocentní bilance. Karlovarští junioři se i nadále drží na předních příčkách tabulky západní konference MHL a potvrdit své umístění mohou během následujícího tripu v Rusku. V prvním dvojutkání zavítají na led proslulého Čechova.

NázevVíťaz Čechov
Založen1996
MěstoČechov, Rusko
StadionIce Hockey Center 2004
Kapacita3 300
Webhcvityaz.ru
Klub, který nemá za sebou výrazné úspěchy, a klub, který se nemůže pyšnit bohatou historií. Přes to všechno je v hokejovém světě nechvalně známý. Víťaz Čechov - působiště hokejistů, jejichž herní pojetí často přechází k bojovým sportům, aneb když se ledová plocha změní ve veřejná jatka a skóre zápasu určují trestné minuty.

Naštěstí toto není případ týmu, který pod záštitou Víťazu působí v MHL. Počet trestných minut sice má nadprůměrný, ale v soutěži je ještě řada dalších celků, které Čechov dokáží hravě trumfnout.

Co se týče výsledků v letošní sezoně, na jihu od Moskvy příliš velká spokojenost panovat nemůže. Ani ne padesátiprocentní úspěšnost v zisku bodů odsuzuje hokejisty z Čechova k dvanácté pozici v konferenci. Na play-off ovšem ztrácejí pouhých pět bodů a je stále dostatek času tuto ztrátu dohnat.

Po dvojutkání v Čechově se energetici přesunou jen o kousek dál, aby odehráli závěrečný dvojblok svého tripu s HK Kapitan.