HC Energie Karlovy Vary

Jiří Doležal vstřelil dvě branky a stal se hvězdou utkání

Dvě důležité branky. To je jasný důvod, proč byl Jiří Doležal vyhlášen hvězdou utkání Energie - Chomutov. Nejprve vyrovnával na 1:1 a v závěru duelu rozhodl o vítězství zelenobílé družiny v poměru 4:3.

V letošní sezoně už byl Jiří Doležal jednou vyhlášen hvězdou utkání. „Bylo to doma s Kladnem, když jsme vyhráli 3:2. Taky se mi povedlo vstřelit vítěznou branku,“ zavzpomínal.

Důkazem, že je každé utkání jiné, nasvědčují i poslední výsledky Energie. Doma přejela Vítkovice 8:3 a Chomutov 4:3. V Brně ale nedokázala vstřelit ani gól. „Je to i soupeřem. V Brně jsme se nedokázali dostat před branku domácích. Prosadili se v přesilovkách a následně dobře bránili. S Vítkovicemi jsme rozhodli utkání ve druhé třetině. S Chomutovem to byl pro změnu boj,“ ohlížel se Doležal za posledními duely.

Vraťme se ale zpět k utkání, které vyvrcholilo dramatickou třetí třetinou, ve které Energie ztratila a následně opět získala vedení. „Když se podařilo Chomutovu vyrovnat na 3:3, vzal si trenér oddechový čas. Hlavně se nás snažil uklidnit. Měli jsme veliký nepořádek v obraně. Dělali jsme veliké a hrubé chyby. Myslím si, že nám to pomohlo. Dali jsme se psychicky trochu dohromady a vyplatilo se nám to. Dokázali jsme zvednout hlavu a hned jsme zase hráli u nich. Navíc jsme dali gól a utkání rozhodli,“ pochválil Doležal krok trenéra.

Utkání bylo plné tvrdých osobních soubojů, hráčům sebralo hodně sil. „Každopádně. Hrálo se o každý centimetr ledu a nechyběly osobní souboje. Nám ale tahle hra nevadí,“ přiznal.

Tabulka byla pod drobnohledem hned po skončení utkání. „Jo podíváme se na ní, ale hlavní je uhrávat si zápasy sami. Musíme posbírat co nejvíce bodů a na konci soutěže se uvidí. Už se asi nestane, že by teď ke konci základní části někdo prohrál větší počat zápasů. Soutěž je vyrovnaná a i několikabodový náskok může být dostačující. Možná se nám podaří proklouznout nahoru. Na druhou stranu bychom rádi měli na účtu co nejvíce bodů pro případné boje v play-out,“ prozradil Doležal.

Důvod potřeby bodů i pro případné play-out je jasný. Poslední dva celky tabulky si sezonu protáhnout o zápasy baráže. A té se chce každý tým vyhnout. „Je to strašák pro každý tým v extralize. My se jí samozřejmě také chceme vyhnout. Nikdo si nepřeje do ní spadnout,“ uzavírá.

Související články