HC Energie Karlovy Vary

David Zucker: Nejdůležitější jsou získané tři body

V utkání s Chomutovem byl křídelník čtvrté formace hodně vidět. Ve spolupráci se svými kolegy z útoku Michalem Vachovcem a Janem Košťálem dokázali motat obraně Pirátů hlavy. Nejvýrazněji se do utkání zapsali akcí z 15. minuty, kdy dával branku z mezikruží Košťál. „Je dobře, že se mu to povedlo, minule trefil bohužel jen břevno,“ řekl po utkání s úsměvem David Zucker.

Davide, jak byste zhodnotil zápas s chomutovskými Piráty?
Bylo to těžké utkání. Měli jsme ho ale dobře rozehrané a je škoda, že jsme do třetí třetiny vstoupili ustrašeně, což hosté zužitkovali a rychle smazali náš dvoubrankový náskok. Naštěstí jsme ale díky našemu tlaku na branku dali ještě čtvrtou branku. Šancí jsme tam měli víc, ale nejdůležitější jsou získané tři body.

Po dvou rychle inkasovaných brankách na začátku třetí třetiny si vzal trenér oddechový čas. Co na střídačce proběhlo?
Hlavně se nás snažil uklidnit a dostat nás zpět do rytmu, jaký jsme předváděli v první polovině utkání. Když se to povedlo a začali jsme hrát i zodpovědněji z obrany, tak přepadly otěže utkání zpět do našich rukou a nám se ho pak povedlo dovést do úspěšného konce.

Druhý gól utkání jste pro Jana Košťála připravil svou dobrou prací za brankou právě vy, jak byste situaci popsal?
Některé obránce Chomutova znám, takže jsem se díky tomu, že jsou někteří z nich spíš silově zaměření, dostal rychlým pohybem k puku, který jsem hned poslal mezi kruhy na Honzu, a ten to parádně švihem poslal pod břevno. Byl to důležitý okamžik, podařilo se nám rychle otočit vývoj zápasu.

Necelých pět minut před koncem jste jel skoro sám na Hanuljaka a celá akce skončila vašim pádem na brankovou konstrukci. Zranění z toho nebude žádné?
Zranění snad ne, i když to byl nepříjemný dopad. Chtěl jsem tu akci zakončit kličkou na zadní tyč, ale bohužel jsem se nedostal celým tělem před obránce a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Dostal jsem od bránícího hráče zezadu na krk, docela to bolelo, a tak jsem byl lehce otřesený. Teď už je ale všechno v pořádku.

Podkrušnohorské derby bylo víceméně i zápasem o šest bodů a předzvěstí play-out. Nebo se stále koukáte na desítku?
Já osobně už spíš sleduji to, kolik bodů náskoku máme na dva týmy pod námi, boj o předkolo už je spíše utopií a pohádkou. Právě to, abychom vyhrávali co nejvíce zápasů a díky tomu si udělali na třinácté místo co největší náskok, to je teď naším cílem. V play-out nás bude čekat pouhých šest zápasů a my budeme chtít mít co nejdříve jasno o naší neúčasti v barážové skupině.

Jaké jsou cíle do posledních tří zápasů?
Jako první na nás čeká Liberec. To je další soupeř, který je v tabulce pod námi. Víme, že to na horkém libereckém ledě nebude nic lehkého, ale chceme se tam porvat o body. Pak přijedou do KV Areny České Budějovice. Ty jsou sice o něco před námi, ale doma musíme vyhrávat. Poslední kolo pak odehrajeme na Kladně. Je v našich silách ho porazit, i když ani to nebude nic lehkého. Chceme získat co nejvíce bodů, ale nejdůležitějším z této trojice zápasů je ten hned první v pořadí – souboj s Libercem.

Díky za rozhovor!

Související články