HC Energie Karlovy Vary

Václav Skuhravý: Naší pětce zápas sedl

Václav Skuhravý se stal v utkání proti Chomutovu důležitým hráčem a svojí bojovností si zapsal do statistik dvě asistence. Když jsme se ptali na jeho individuální výkon, poznamenal, že je rád za výhru týmu, což je pro něj nejdůležitější.

Venco, jak byste zhodnotil utkání s Chomutovem?
Už před utkáním jsme věděli, že to bude nervózní zápas, ve kterém půjde o hodně. Do utkání jsme vstoupili v celku dobře, akorát nás zaskočila nešťastná branka hned v úvodu. Dokázali jsme rychle zareagovat a vývoj utkání otočit. Ve druhé třetině přidat třetí branku a třetí třetina.. Třetí třetinu jsme pojali bojácně, akorát utkání zkomplikovaly dvě podobné branky. Ale i to jsme zvládli a odcházíme z tohoto těžkého duelu jako vítězové.

Energie zvládla otočit stav utkání ve svůj prospěch. Zřejmě jste nechtěli připustit výraznější drama, že?
Branka, která otevřela stav utkání, byla tečovaná a pro nás nešťastná. Veděli jsme, že jim branku dát můžeme a jsem nesmírně rád za ty dva góly, které nám tam padly.

Kolikrát byl k vidění boj na “krev.” Přišlo i vám utkání hodně vyhrocené?
Blíží se závěr základní části a ty duely připomínají bitvy podobné těm v play-off. Někdo hraje o body aby měl větší jistotu v play-out, někdo hraje o předkolo. Čím víc se bude blížit závěr základní části, tím více budou tyto zápasy těžší a tvrdší.

Sledovali jste o přestávce výsledky soupeřů?
Já to nesledoval. Kolikrát se na to podívám, když třeba informují kluci v kabině, ale dneska jsem to nějak neřešil. Na výsledky soupeřů se vždy podívám až doma nebo druhý den ráno.

Venco, dneska jste si připsal dvě asistence. Jste se svým výkonem spokojený?
Dneska to naší pětce sedlo. Snažili jsme se jít přímo do brány a to se povedlo. Dali jsme tam dvě branky z dorážky.

Ze sebe samého máte jaký pocit?
Vyhráli jsme a to je pro mě nejdůležitější.

Zřejmě si s Jirkou Bickem a Jiřím Doležalem rozumíte..
Typologicky jsme si hodně podobní. Nejsme technicky až tak dobře vybavení, ale o to víc se snažíme kotouč dostat do branky silou a důrazem. Zatím nám to klape, ale na hodnocení po třech zápasech si netroufám.

Co budete muset zkvalitnit do dalších utkání?
Rozhodně musíme zapracovat na zápasech venku. Když nehrajeme doma, tak strašně moc branek dostáváme a skoro žádnou nevstřelíme. Musíme hrát hodně do obrany a dávat si pozor na vyloučení. To je podle mě cesta, jak venkovní utkání vyhrávat.

Vítkovice dnes vytěžily celé tři body. Jak vnímáte vy šance na předkolo?
Já ty výsledky ještě neznám, ale pořád je ve hře devět bodů a pokud dokážeme ve všech zápasech plně bodovat, tak ta šance tam pořád je. My musíme zkrátka plně bodovat. I kdybychom hráli play-out, tak ať máme alespoň nějaký náskok.

Jak moc přispěl k dnešnímu utkání Tomáš Závorka?
Tomáš chytá prostě fantasticky a i dnes předvedl, že je to kvalitní brankář. Sice tam padly nějaké branky, ale na druhou stranu chytil minimálně čtyři tutovky. Krom toho, ty branky padly po naší lehkovážnosti, kdy hráči Chomutova nebyli před brankovištěm obestoupení. Myslím, že dnes tým opět podržel.

Vypadá to, že narozdíl od minulé sezóny se stává z KV Areny nedobytná pevnost. Souhlasíte?
Nechci to zakřiknout, ale je to o dost lepší. Víc mě mrzí, že neodvádíme dobré výkony i venku. Každopádně musí být pro domácího diváka příjemnější, když se na nás chodí dívat, chodí nás podporovat a vyhrává se.