HC Energie Karlovy Vary

Atlant se musel sklonit před Energií

MHL: HC Energie Karlovy Vary – Atlant Mytišči 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Výkon, který připomínal přelom listopadu a prosince, tedy dobu, kdy se karlovarské juniorce dařilo nejvíce. Takový předvedli svěřenci kouče Mlejnka v pondělním utkání proti vedoucímu týmu Západní konference MHL Atlantu Mytišči. Skvělým výkonem se prezentoval Vojtěch Tomeček, který dal dvě branky, sekundoval mu Patrik Novák s brankou a asistencí. Pro energetiky to byl poslední domácí zápas základní části Mládežnické hokejové ligy. Na juniorku čeká Petrohrad, Jaroslavl a budapešťský Patriot.
MHL, 58. kolo, po 18.2.2013
Karlovy Vary
Atlant
5:1
2:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Schusser (Novák), 6. Vrána (Klimíček, Kohout), 23. Novák (Sýkora, Zadražil), 40. Tomeček (Harkabus), 53. Tomeček (Flek, Kverka) - 19. Sošnikov (Levickij, Glazunov). Rozhodčí: Sidorenko - Belko, Ondráček. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Dvořák, Chalupa, Schusser, Šik, Gombár - Harkabus, Kverka, Tomeček - Flek, Jurák, Švec - Novák, Sýkora, Zadražil - Gorčík, Vrána, Kohout - Beránek
Atlant: Volkov (6. Jerjomin) - Glazunov, Baldajev, Dekalo, Barčenkov, Toporkov, Rogajčov - Aljošin, Levickij, Sošnikov - Kuzněcov, Tverdochlebov, Kuzin - Leščenko, Konnov, Namrujev - Čachotkin

Komentář k utkání

V odvetném utkání začala Energie o poznání lépe než v neděli. Už na začátku třetí minuty poslal Patrik Novák ideální nahrávku na modrou čáru, odkud tvrdou ranou střílel Adam Schusser, a jeho střela skončila v síti. To ale nebylo všechno, co si domácí na úvod připravili! O pár minut později se prosadil i Lukáš Vrána, a brankář hostí Volkov byl donucen odejít na střídačku a přenechat místo Jerjominovovi. Toho po chvíli uvítal na ledě Jaromír Kverka, jehož střela však skončila pouze na tyči. Po většinu první třetiny byla aktivita na straně domácích, jakoby se Energie přestala bát dávat góly. Na konci periody byl však vyloučen Marek Švec a hosté jeho vyloučení potrestali. Trefil se Nikita Sošnikov, po parádně sehrané přesilovkové akci. Do šaten se tedy odcházelo za jednobrankového vedení domácích.

Do druhé třetiny vlétli hosté s výraznou aktivitou, bylo vidět, že chtějí vyrovnat. Jejich snažení utlumil Patrik Novák, který prostřelil betony Jerjominova, a připsal si tak druhý bod v utkání. Tímto momentem se misky vah znovu naklonili spíše k Energii. Pak se hrálo dlouho bez gólu, ale minutu a půl před koncem si první lajna Energie vytvořila obrovský tlak, který po krásné akci dovedl do konce Vojtěch Tomeček. Za stavu 4:1 po dvou třetinách mohli být domácí s výsledkem nadmíru spokojeni.

Na začátku poslední části byl vyloučen autor první branky Adam Schusser, jeho vyloučení ale Atlant nepotrestal. V jedenácté minutě měl tým z východu možnost další přesilové hry, když byl na dvě minuty vyloučen Šik, ale krátce po jeho příchodu na led se po Flekově akci trefil do odkryté klece opět Vojtěch Tomeček. To už byl stav pro Energii více než přijatelný. Energetici zvítězili hlavně díky dobrému úvodu a úspěšné střelecké produktivitě. Zásluhu na vítězství si zaslouží celé mužstvo.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Je pravda, že utkání jsme začali lépe než první střetnutí. Bylo tomu tak díky vstřeleným brankám. Ani první utkání nebylo z naší strany špatně rozehrané, ale dnes nám tam spadlo téměř všechno. Dobře jsme také bránili střední pásmo a nenechávali jsme Atlant rozvíjet jejich akce. Hráči na ledě prezentovali přesně to, co jsme od nich chtěli. Bylo to naše poslední utkání základní části v KV Areně, takže jsem rád, že jsme ho před domácím publikem zvládli tak obstojně.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.2.2013

Kverka a Habal: Na Challenge Cup se těšíme!

Ohlasy k zápasu | st 20.2.2013

Vojtěch Tomeček: Pro play-off uděláme vše!