HC Energie Karlovy Vary

Kverka a Habal: Na Challenge Cup se těšíme!

23. února uvidí ruský Jekatěrinburg hvězdy mládežnického hokeje v rámci konání Challenge Cupu. Do výběru Západu byli zahrnuti i dva hráči Energie – Vladislav Habal a Jaromír Kverka. S oběma jsme si po úspěšném utkání s Atlantem Mytišči popovídali nejen o důležitém utkání, ale i o zmíněné prestižní události, která na oba čeká.

Karlovarská juniorka předvedla ve dvojzápase s Atlantem Mytišči, lídrem tabulky Západní konference MHL, velmi dobrý výkon. Především ve třetí třetině prvního zápasu a celý druhý zápas skoro nepustila Atlant k nějaké akci. Také v těchto 80 minutách inkasovala jen jednou. „Chtěli jsme proti Atlantu uhrát alespoň nějaké body. V druhém utkání jsme hráli výborně a padlo nám tam skoro všechno,“ shodli se brankář Vladislav Habal s kapitánem Jaromírem Kverkou.

Brankař Energie ocenil i obětavost svých spoluhráčů, kteří zejména v pondělním duelu padali do střel, čímž značně usnadňovali Habalovi práci. „Kluci bránili výborně. Zabránili tomu, aby si Atlant vytvořil tolik gólových šancí, jako v neděli. To co prošlo se mi, až na jednu výjimku, podařilo pochytat, což mě také velmi těší,“ dodal s úsměvem muž s číslem 51 po druhém utkání.

Pro energetiky byl dvojzápas velkou výzvou. Přece jen se jim od začátku kalendářního roku nedařilo tolik, jako v roce 2012 a na hráčích bylo vidět, že by pro ně mohla být právě vysoká výhra s Mytišči odrazovým můstkem za dokonáním postupu do play-off.

Svěřence trenéra Mlejnka už čekají pouhé tři dvojzápasy na hřištích soupeřů a to se Stříbrnými Lvy z Petrohradu, Loko Jaroslavl a budapešťským Patriotem. Vladislav Habal ale ještě na umístění v TOP4, zajišťující první utkání vyřazovacích bojů v domácím prostředí, nemyslí. „Důležité je, abychom udělali šest bodů, které nám zajistí samotnou účast v play-off. Až pak můžeme hrát na nějaké lepší umístění,“ řekla karlovarská jednička. „Zisk šesti bodů znamená dvakrát vyhrát, což bychom zvládnout měli. V Jaroslavli doufám alespoň jednou vyhrajeme a dál se uvidí…“ doplnil svého kamaráda kapitán Kverka.

Oba hráči byli, jak už bylo zmíněno, vybráni pro Challenge Cup, obdobu utkání hvězd, či zápasů Západu proti Východu. „Hrozně moc se těším, bude to pro nás obrovská zkušenost a něco nového. Už abychom tam byli,“ neskrýval nadšení Vladislav Habal. Na něj hned navázal kapitán Jaromír Kverka. „Také se do Jekatěrinburgu těším. Dva hráči z Atlantu tam jedou také, jsou to hráči obrovského kalibru. Těším se na atmosféru na stadionu i na setkání s elitou MHL. Jsem rád, že jedu s Vláďou Habalem, jelikož je to super brankař a výborný kluk a také jsem rád, že nepojedu sám,“ dodal Kverka.

„Odlétáme ve čtvrtek 21. a letíme přímo do Jekatěrinburgu, kde nás pan Naumov předá týmu a vyzvedne si nás až po Challenge Cupu,“ popsal cestu 21letý brankař. „Po utkání pak letíme rovnou do Petrohradu, kde nás čeká zápas se Stříbrnými Lvy,“ připomněl Kverka cestu obou hráčů zpět ke svému týmu na další utkání sezony.

Co že to na Jaromíra Kverku a Vladislava Habala čeká?

Související články

Ohlasy k zápasu | st 20.2.2013

Vojtěch Tomeček: Pro play-off uděláme vše!

Reportáž | po 18.2.2013

Atlant se musel sklonit před Energií