HC Energie Karlovy Vary

Energie si pojistila služby trojice odchovanců

Klub v úterý 19. února podepsal nové smlouvy s trojicí svých mladých a perspektivních odchovanců, od kterých si slibuje i stále se zvyšující přínos pro A-mužstvo. Na další spolupráci se s Karlovými Vary dohodli Michal Vachovec (smlouva na 3 roky), Petr Koblasa a Jaromír Kverka (oba 1 rok + 2 roky opce).

Michal Vachovec (75 zápasů v ELH) a Petr Koblasa (36 zápasů v ELH) už za karlovarský A-tým nastupují poměrně pravidelně, Jaromír Kverka ml. (2 zápasy v ELH) je kapitánem a hlavním tahounem juniorky za postupem do play-off. V mládežnické lize byl dokonce nominován do únorového utkání hvězd v Jekatěrinburgu.

„Jedná se o hráče, kteří již delší dobu prokazují výbornou sportovní výkonnost a každoročně se zlepšují. Všichni mají nyní jistotu, že o ně náš klub má zájem,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk a doplnil: „Pro náš klub je to o to cennější, že všichni jsou našimi odchovanci, které jsme si vypiplali k obrazu svému. Pokud nepoleví v tréninkové píli, kterou doposud předváděli, budou dostávat stále větší prostor a mají šanci stát se v budoucnu nosnými hráči karlovarského A-mužstva. Kvůli jejich perspektivě jsme se rozhodli pro delší smlouvy.“