HC Energie Karlovy Vary

Martin Zaťovič: Nezbývá, než dál bojovat

Martin Zaťovič neskrýval po utkání s Libercem zklamání z výkonu a šlo poznat, že se mu o porážce mluví hodně špatně. Kapitán HC Energie ale na druhou stranu říká:„Musíme se dívat dopředu, čekají nás náročná utkání!”

Martine, proti Liberci se vám moc nedařilo, dokázal byste utkání zhodnotit?
Liberec byl na nás velice dobře připravený a v podstatě celý zápas si hráli svojí hru. My se nedokázali prosadit přes střední pásmo a v přechodu do útočné třetiny. To si myslím, že bylo rozhodující v tomto utkání.

V úvodní čtvrtině jste sice vyslali na branku soupeře čtrnáct střel, přesto to spíše vypadalo na pokusy, než střely. Souvisí to s onou zmíněnou těžkostí při přechodu do útočné třetiny?
Jak jsem zmínil výše. Velice dobře bránili náš přechod do útočné třetiny. Skrz střední pásmo jsme se dostávali do šancí velice těžce a dá se říct, že ty pokusy byly vyvrcholením celého toho zmaru. To byl kámen úrazu, proč jsme se nedokázali pořádně prosadit.

Bylo utkání proti Liberci o psychice? Hodně lidí prognózovalo, že to je už spíše duel play-out než snaha o předkolo play-off...
My se snažíme dostat z pozic znamenající hru v play-out už téměř půl sezóny. My se na to takhle nedíváme. My chtěli vyhrát. Nicméně, když nevyšlo předkolo play-off, tak jsme bohužel v play-out. Nezbývá nám nic jiného, než bojovat. Musíme to zvládnout.

Zdá se, že letos vás sráží hlavně výsledky na hřištích soupeřů. Souhlasíte?
Paradoxně jsme zlepšili hru doma a podařilo se nám řadu těžkých utkání zvrátit na svou stranu právě před domácím publikem. Naopak hra venku nám opravdu činí neskutečné problémy. Nedokážu si vysvětlit proč..

Utkání začalo s dvaceti minutovým zpožděním. Zažil jste někdy podobnou situaci?
Osobně jsem podobnou situaci nezažil. Zároveň si myslím, že to na utkání nemělo žádný vliv. Soupeř čekal stejně dlouho jako my. Nemyslím si, že by začátek byl pro nás o něco horší. Liberec dal sice v úvodu branku, ale na zpoždění bych to rozhodně nesvaloval.

Co udělá s kabinou takový hektický závěr základní části a náhlé boje o záchranu?
Musíme myslet neustále pozitivně. I když takové zápasy prohráváme, tak musíme myslet na každé utkání před námi, protože každý střet se soupeřem něco znamená. Nemůžeme se kousnout a přestat bojovat. I play-out bude náročné a my musíme předvést maximum.