HC Energie Karlovy Vary

S juniory na tripu: První den v Petrohradu

Junioři v neděli ráno vyrazili na poslední trip základní části do Ruska, kde se pokusí vybojovat si jistotu postupu do play-off. Společně s týmem cestuje i náš redaktor. Přečtěte si, jak to na zahraničních cestách chodí, a nahlédněte do zákulisí týmu.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

03. kolo Energie - Stříbr. Lvi 5:1
04. kolo Energie - Stříbr. Lvi 0:3
59. kolo Stříbr. Lvi - Energie od 11:00
60. kolo Stříbr. Lvi - Energie od 10:00

Osmý trip karlovarských juniorů odstartoval v neděli brzy ráno v KV Areně. Hokejisté už mají sbaleno a na připravené váze si kontrolují, zda jejich zavazadla s výstrojí i osobními věcmi nepřekročují maximální povolenou hmotnost. Naskládání tašek a beden do autobusu jde rychle, je vidět, že tým už s přesuny nabral zkušenosti.

Vytrvalé víkendové sněžení zapříčinilo, že náročný úsek cesty nás čeká hned mezi Karlovými Vary a Prahou. V sobotu večer bylo s ohledem na počasí rozhodnuto o posunu odjezdu ze 7:00 na 6:30. Byl to dobrý krok. Na pražské letiště dorážíme v dostatečném předstihu, abychom bez stresu zvládli odbavení. To u hokejového týmu trvá přece jen déle, než při klasickém odletu na dovolenou. Odlétáme ve složení 23 hráčů, trenér Karel Mlejnek, masér David Merc, lékařka Katka Žandová, redaktor Michal Slavík a zástupce fanklubu Robert Bozděch.

FOTOGALERIE Z TRIPU

Pro letištní personál není naše výprava neznámá. Pracovník u bezpečnostního rentgenu se poptává na naše umístění v tabulce MHL, letušky na palubě nás také poznávají. Obavy z odložení letu kvůli zasněžené ranveji se nenaplňují, mírné zpoždění nabíráme pouze při chemickém ošetření stroje proti námraze.

V Petrohradu nás vítá slunečné počasí, sněhu máme aktuálně v Česku více. Odpočinek po cestě se nekoná, hned z letiště míříme na zimní stadion. Doveze nás tam autobus hostitelského klubu Stříbrní Lvi Petrohrad. Ani jeden ze dvou řidičů neumí jiný jazyk než ruštinu, v petrohradském dopravním zmatku za ně hovoří především klakson. Prasklina na předním sklu naznačuje, že tento autobus už několik střetů zažil.

Oba místní mládežnické kluby, SKA-1946 i Stříbrní Lvi, hrají zápasy v postarší hale připomínající české druholigové stadiony. V komplexu jsou i další ledové plochy, na jedné probíhají přípravy na karneval, druhá je tak malá, že jí není možné upravovat rolbou, a led tak žehlí rolbař ručně za pomocí zařízení připomínající exponát z hokejového muzea. V hale se také potkáváme s Vláďou Habalem, Jardou Kverkou a trenérem Tomášem Mariškou, kteří společně s manažerem týmu Alexem Naumovem přicestovali z utkání hvězd MHL v Jekatěrinburgu.

Po tréninku následuje přesun do hotelu Andersen. Na rozdíl od zázemí v aréně si zde hráči opravdu nemají na co stěžovat, snad jen obsluha by mohla být méně znuděná. Na večeři dorážím o 5 minut později, než byl její začátek, ale většina hráčů už má hlavní chod v sobě a chodí si pro dezert chutnalo jim. Snad naberou dost sil na pondělní zápas.

Rozhovor s Vladislavem Habalem

Itinerář dne

Neděle 24. února 2013
ČasČinnost
6:10 Sraz šatna KV Arena
6:30 Odjezd autobusem KV Arena - letiště
8:30 Příjezd na Letiště Václava Havla
10:25 Odlet do Petrohradu
15:50
(petrohradský čas)
Přílet do Petrohadu
16:30 Odjezd autobusem letiště -> zimní stadion
17:00 Příjezd na zimní stadion
18:30 - 20:00 Trénink
21:00 Ubytování a večeře
22:00 Večerka