HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci porazili Havířov a postupují

St. dorost: HC Energie - AZ Havířov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Starší dorostenci porazili Havířov i ve druhém zápase a po dobrém výkonu postupují do dalšího kola play-off. Vítěznou branku ve druhém duelu zaznamenal Ondřej Beránek (na snímku). Skvělým výkonem se prezentoval i brankář Jakub Frček.
Extraliga staršího dorostu, OF2, pá 15.3.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Havířov
5:2
2:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 13. Vaněk, 18. Janata (Molnár, Jirušek), 22. Beránek (Jirušek), 30. Jirušek (Beránek, Gorčík), 54. Šafář (Rubeš, Gorčík) – 8. Fejko (Bednář, Orság), 43. Kotala (Gola). Rozhodčí: Pešina - Brejcha, Suchánek. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Karlovy Vary: Frček - Vaněk, Binias, Blaha, Priškin, Michálek, Rulík, Kodl, Veverka (C) - Šafář, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Vrána, Gorčík, Petrov, Jirušek, Janata, Pfister
Havířov: Šimeček (22.Turšner) - Ďurkáč, Bahounek, Heinzl, Adamík, Chroboček, V. Potočný, J. Potočný - Wróbel, Orság, Kotala, Carbol (C), Fejko, Polák, Sonnek, P. Gola, Bednář, Synek, R. Gola, Caruk

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili lépe domácí mladíci, kteří se okamžitě tlačili před branku Havířova. Hosté ale výborně bránili a domácí se do zakončení příliš nedostávali. Na první velkou šanci se čekalo do osmé minuty. Hostující hráči podnikli rychlou akci, puk se dostal mezi kruhy, kde byl zcela volný Kryštof Fejko, který technickou střelou překonal Frčka. Po inkasované brance Energetici zabrali a ve 13. minutě se jim podařilo vyrovnat. Od modré čáry vypálil Radomír Vaněk a puk zastavila až síť za Šimečkem. Domácí vstřelená branka nakopla a začali být aktivnější. V 18. minutě měli Energetici velký tlak, který zastavil faulem Kryštoj Fejko. Domácím se podařilo vyhrát vhazování, puk se dostal na modrou čáru, odkud přišla střela a puk nakonec skončil až za havířovským brankářem. Trefa byla připsána Jiřímu Janatovi. Na konci periody se hosté dostali k několika střelám, ale Frčka se jim překonat nepodařilo.

Začátek druhé třetiny patřil domácím. Už po 73 vteřinách se před brankou Havířova nejlépe zorientoval Ondřej Beránek, který z bezprostřední blízkosti neměl problém zvýšit vedení svého celku. Po tomto inkasovaném gólu opustil havířovskou branku Šimeček, kterého nahradil Turšner. Ve 30. minutě hráli domácí další přesilovou hru a nakonec z toho byl čtvrtý gól. Střelu od modré ještě hostující brankář zlikvidoval, jenže vyrazil puk pouze před sebe, kde se zjevil Miroslav Jirušek, který neměl problém poslat puk do poloprázdné branky. Ve 35. minutě měli velkou šanci i hosté, ale po závaru se puk zastavil na brankové čáře a nic z toho nakonec nebylo. O dvě minuty později se trefil domácí Michálek, ale rozhodčí branku neuznal pro postavení hráče v brankovišti. O další dvě minutky později se krásnou individuální akcí prezentoval Gorčík, který našel volného Ondřeje Beránka, jenže proti jeho střele vytasil Turšner neuvěřitelný zákrok lapačkou. Po druhé periodě tak vedla Energie 4:1.

Do poslední třetiny vstoupili hosté hodně zostra a hned po dvou minutách si vypracovali velkou šanci. Frček střelu nejdřív skvěle vyrazil, ale k dorážce se dostal jeden z hostujících hráčů, který ho poslal do prázdné branky. Jenže tygřím skokem se prezentoval Radomír Vaněk, který parádním obranným zákrokem zabránil jasnému gólu. Jenže o pár vteřin později vznikl před branou Energie velký závar, nejlépe se zorientoval Jakub Kotala, který poslal puk za Frčka. Poté se spíše bojovali, než hrálo hokej a domácí bránili své vedení. V 54. minutě napřáhl mezi kruhy Ondřej Šafář, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a rozhodl o vítězi tohoto duelu. Hosté to zkusili ještě bez brankáře, ale ani to k ničemu nevedlo a do dalšího kola play-off tak postoupili domácí mladíci.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Na začátku jsme byli trochu v křeči, inkasovali jsme branku a mužstvo na chvíli přestalo dýchat. Zápas jsme dovedli otočit, dovést do vítězného konce a poté nastala obrovská euforie. Je to především zásluha hráčů, kteří dnes i v prvním utkání v Havířově nechali na ledě všechno. Tímto jim chci poděkovat, je to pro nás úspěch. Soupeř to nebyl vůbec jednoduchý. Nechci ale, aby tato radost byla v sezoně ta poslední. Budeme se připravovat na dalšího soupeře. Pouze mě mrzí, že v dalších zápasech nemůže kvůli trestu hrát Ondřej Beránek, což je pro nás oslabení.

Martin Janeček (AZ Havířov): V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři, který byl v obou utkáních výborný. Už na našem ledě naznačil, že v jeho týmu je obrovská kvalita. My si z toho hlavně bereme ponaučení. Po postupu do vyřazovacích bojů bychom se takto chtěli prosazovat dále. Před svými hráči smekám, po loňských barážových potížích udělal tým obrovský skok, dostali jsme se strašně daleko. Ještě jednou gratuluji k vítězství.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 17.3.2013

Patrik Michálek: Jsme výborná parta