HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: Zápas jsme absolutně nezvládli!

V klíčovém utkání nestačila Energie na liberecké bílé tygry. Ti západočeského soupeře přehráli ve všech směrech a nepovolili mu vstřelit ani gól. Nejaktivnějším hráčem v bílo-zeleném dresu byl navrátilec do sestavy Roman Vach, který letošní sezonu začínal právě v kádru Liberce.

Romane, klíčové utkání jsme nezvládli, kde byla podle vás příčina?
Příčina byla v tom, že jsme nevstřelili branku a nevytvořili si ani pořádnou větší příležitost. Utkání podle mého ovlivnila úvodní třetina, kterou jsme prohráli tři nula. Ještě nebylo nic ztraceno. My jsme ale ve zbytku utkání ničím soupeře nepřehráli. Měli jsme zvýšit aktivitu a především častěji střílet, což se nestalo.

Utkání rozhodla liberecká přesilovka pět na tři, shodneme se?
Já byl v tu dobu na střídačce, celý incident jsem ale samozřejmě sledoval. Po střele libereckého obránce došlo ke strkanici před naším gólmanem. Kluci se snažili Lukáše Mensatora ochránit. K mému překvapení to bohužel dopadlo tak, že jsme šli do tří. Přesto si myslím, že jedno vyloučení mělo být rozhodčím spárováno a měl být vyloučen i soupeřův hráč.

Osobně jste nastoupil po dlouhé době. Jak jste se cítil?
Bohužel jsem měl pauzu, která nakonec byla delší, než jsem původně očekával. Na zápas jsem byl ale natěšený. Doufal jsem, že si zahraji. Do zápasu jsem vstupoval jako třináctý útočník, nakonec mi ale trenéři dali možnost a já jsem za ni hrozně rád. Herní pauzu jsem pocítil. Hrálo se mi ale dobře. Bohužel to nemělo žádný efekt. Jako tým jsme prohráli, což je v tuto chvíli hodně bolestivé.

Vývoj play-out již není ve vašich rukou. Nezbývá, než zbylé dva zápasy vyhrát a doufat v klopýtnutí Liberce…
Náskok, který jsme promarnili nás nesmírně mrzí. Avšak věřím, že ještě není nic ztraceno. Liberec je také pouze tým lidí a může klopýtnout. Určitě jsme si ale situaci ztížili tím, že musíme zbylé zápasy bezpodmínečně vyhrát, což bude náročné především psychicky. Musíme se poučit z tohoto zápasu a v neděli nastoupit v úplně jiném rozpoložení.

Proti Chomutovu jsme inkasovali šestkrát, proti Liberci pětkrát. Je tedy hlavní problém v obraně?
V obraně nehrajeme dobře, s tím se nedá nesouhlasit. Vinu na tom bohužel má i fakt, že nám stále chybí obránci základní sestavy, jež jsou zranění. Hlavní problém je ale v kolektivním bránění, od kterého jsme v posledních zápasech upustili. Musíme se vrátit k zabezpečené obraně a spoléhat na rychlé protiútoky. Právě tento styl hry nám ke konci základní části svědčil.

Sledujete na dálku svého otce, který bojuje v play-off se Zlínem proti Vítkovicím?
Samozřejmě sleduji, pravidelně si s otcem volám. Beranům to přeji a nepřeji. Strávil jsem tam prakticky celý život. Před touto sezonou jsem odešel a zrovna se jim daří. Je to taková zdravá zášť (smích). Ne, nyní vážně. Zlínu určitě přeji úspěch. Myslím, že na Vítkovice mají a budou se nakonec radovat z postupu.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 14.3.2013

Energii čeká v Liberci klíčový zápas