HC Energie Karlovy Vary

Spartak otočil čtvrtý zápas osmifinále, rozhodne se v Moskvě

MHL: HC Energie Karlovy Vary - MHK Spartak Moskva 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Energetici podali ve čtvrtém duelu osmifinále velmi dobrý výkon, a po gólu Jaromíra Kverky drželi jednobrankový náskok. Spartak ale ve druhé třetině srovnal krok, a ve třetím dějství otočil skóre ve svůj prospěch. Rozhodující zápas se odehraje 20. března na ledě ruského celku.
MHL, OF4, ne 17.3.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Spartak Moskva
1:4
1:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 12. Kverka – 38. Voronin (Denežkin), 55. Medvěděv (Batrak), 60. Krutikov (Denežkin, Chacej), 60. Medvěděv (Batrak, Želdakov). Rozhodčí: Děmura, Lavrentěv - Gerát, Belko. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Karlovy Vary: Habal – Klimíček, Troška, Schusser, Dvořák, Kvapil, Chalupa, Gombár – Flek, Kverka, Tomeček – Harkabus, Jurák, Švec – Zadražil, Sýkora, Novák – Kohout, Vrána, Csamango
Spartak Moskva: Šestjorkin – Kozlovskij, Kulik, Solovjov, Zemčjonok, Želdakov, Vasiljev, Jermakov, Alexejev – Denežkin, Voronin, Pešechonov – Kučerkov, Batrak, Medvěděv – Pugolovkin, Krutikov, Chacej – Pavljukov, Tkačuk, Několenko

Komentář k utkání

Aktivněji začali hráči ruského celku, do hry se ale brzy zapojili i domácí, a tak byl k vidění vyrovnaný hokej. Zpočátku na ledě dominovaly obrany, a proto se moc šancí nerodilo. Po osmi minutách vyzkoušel Habala z úhlu Voronin, domácí brankář byl ale pozorný. Karlovarští poté hráli přesilovku, při níž vypálil od modré Tomeček. Na Šestjorkina si ale nepřišel. Ve 12. minutě přišla první gólová akce zápasu. Jaromír Kverka to zkusil z levé strany, a puk propadl až za záda gólmana. Odpovědět mohl Kulik, který si najel před branku a z první poslal puk na Habala, který ale výboeně zasáhl. Hosté postupně opět přebrali inciativu, karlovarskou svatyni už ale v první části neohrozili.

Ve druhé třetině bylo k vidění několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Do první se hnal Kverka, dostal se ale z ideálního úhlu, a jeho zpětná přihrávka našla jen beky Spartaku. Ve 27. minutě ujel Batrak obráncům a hnal se sám na Habala, který však vyjel až téměř k modré čáře, a kotouč vypíchl. V polovině zápasu se úchvatným zákrokem blýskl i Šestjorkin. Tomečkovu ránu vyrazil na Kverku, který dorážel do odkryté branky. Ruský gólman ale do dráhy střely strčil svou hůl, a zabránil tak jistému gólu. V čase 37:30 přišlo zaváhání domácí obrany, Denežkin našel volného Arťoma Voronina, který přesnou trefou srovnal stav na 1:1.

Třetí dvacetiminutovka moc pohledných akcí a vyložených šancí nepřinesla. Spíš to byl tvrdý boj, ve kterém se válčilo o každý kotouč. Šestjorkin musel zasahovat proti Sýkorově střele, Habal zase podržel svůj tým v oslabení. V 55. minutě vyrazil gólman Spartaku Novákovu střelu za sebe, a černý kus gumy skončil těsně vedle. O půl minuty později se k puku dostal Pavel Medvěděv, a poslal hosty do vedení. Karlovarští vrhli zbývající síly do útoku, bylo ale pozdě. V poslední minutě utkání se do prázdné branky trefil Jevgenij Krutikov, a po návratu do branky musel Habal skousnout ještě nášup, který měl na svědomí Pavel Medvěděv. Stav série je tedy 2:2, a o postupujícím týmu se rozhodne ve středu v Moskvě.

Ohlasy trenérů

Vladimir Tjurikov (MHK Spartak Moskva): Výkon našich hráčů dnes odpovídal tomu, že to mohl být jejich poslední zápas. Bylo vidět, že chtějí vyhrát a prodloužit sérii. Všichni si plnili úkoly, hráli přesně v obraně a spadly nám tam i góly.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Tento zápas jsme odehráli velice dobře. Dvě třetiny jsme byli lepší, ale hraje se na chyby. My jsme udělali o jednu více, přesto že zápas skončil 1:4, a to rozhodlo. Takové je play-off. Jakým rozdílem se vyhraje nebo prohraje, je jedno. Rozhodlo se v polovině druhé třetiny, kdy jsme měli přesilovku. Zívala na nás prázdná branka. Náš hráč udělal vše správně. Dobře to trefil, jenomže brankář hostí předvedl fantastický zákrok, který se vidí málo kdy. Kluci si byli plně vědomi, že využít mečbol je ten nejtěžší krok. Play-off je pro ně odměna za celou sezonu, ale musím ihned podotknout, že do Moskvy k pátému utkání nejedeme už předem poraženi. Hvězdný tým Spartaku se pokusíme hodně potrápit.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | po 18.3.2013

Harkabus: Páté utkání chceme vyhrát